Otavínka Otavínka komentáře u knih

☰ menu

Vzpomeň si na lásku Vzpomeň si na lásku Jana Topinková

(SPOILER) Báječná kniha, která se čte jedním dechem. Nemůžete od ní odejít a i zuby vás přestanou bolet. Škoda, že je už rozebrána a nedá se nikde sehnat. Otavínka

02.09.2022 5 z 5


Kniha o životě a smrti Kniha o životě a smrti Axel Munthe

Román s autobiografickými prvky o lékaři Axel Munthe, jak si budoval sídlo v Sant Michel a jeho zážitky z lékařské praxe. Výpisky: " Žádný člověk by nesnesl život, kdyby znal hodinu své smrti." - " Pes se neumí přetvařovat, neumí klamat, neumí lhát, protože neumí mluvit." - " Manželství je velice choulostivá záležitost, protože si člověk nikdy dost pečlivě nevybere svou tchyni."

12.01.2017 5 z 5


Na ostří nože Na ostří nože William Somerset Maugham

Neobvyklé je, že autor sám vstupuje do děje a stává se přítelem a důvěrníkem svých hrdinů.

12.01.2017 5 z 5


Síla okolností a jiné povídky Síla okolností a jiné povídky William Somerset Maugham

Zajímavé povídky. Povídka Doris a Grey vypráví o šťastném manželství, které ztroskotá, když Doris přijde na to, že její manžel má s domorodkou tři děti. Další s názvem Šťastný člověk - je o životě muže, který žil čtvrt století z renty na Capri. Povídka Déšť vypraví o 27 leté dívce, kterou chtěl napravit misionář. Velmi čtivé.

12.01.2017


O údělu člověka O údělu člověka William Somerset Maugham

Tato kniha patří mezi moje nejoblíbenější. Četla jsem ji v době, kdy jsem nevěděla, co se mnou bude, Ochrnula jsem na obě nohy a pak asi dva roky kulhala. Mám ráda autobiografické romány a díky tomuto románu jsem si pak s chutí přečetla i ostatní jeho knihy.

12.01.2017


Rychle a bezbolestně Rychle a bezbolestně Markéta Dočekalová

Úžasná kniha. Děj románu sleduje příběhy několika postav souběžně. Odehrává se v Praze, Ostravě a v jiném českém městě, kde se setkáváme s klienty modrého obchůdku. Můžeme vyslovit přání, které se ihned splní, ale začas budeme velice trpět. Kniha je naplněna moudrostí, sentecemi o životě, nemoci, zdraví i štěstí. Je o tom, že si nevážíme toho, co máme. Domnívám se, že autorka musela hodně vytrpět, aby mohla tento román napsat.

30.12.2016