NovotnyJan NovotnyJan komentáře u knih

☰ menu

Skleněný dům Skleněný dům Paul Tobin

Za mě je to snaha o další a jiné ztvárnění Zaklínače, jako takového. Je to vlastně opět nějaký autorův prostředek, který dává čtenáři nový pohled na příběh o Geraltovi. Jestli je to doufám aspoň, trochu srozumitelné. Příběh začíná tím jak Gerald z Rivie s Klepnou putuje v bažinách a potkává rybáře Jakuba. Kde se po celou knihu obrázkového vyprávění tyto postavy prolínají během děje. Časem se do děje zaplete třeba i kreatura Hrobice. Ale ať toho už moc neprozrazuji. Jestli jsem vše sledoval dobře a viděl k tomu i druhou řadu seriálu o Zaklínači. Tak se myslím první díl právě inspiroval dílem Skelněný dům. Kde byla i Bruxa. Komiks se mi četl pěkně. Doporučuji tento komiks všem. Kdo si chce třeba získat nový úhel pohledu na fantasy o Geraltovi.

15.09.2022


Staré řecké báje a pověsti Staré řecké báje a pověsti Eduard Petiška

Dle mého názoru, jestli se zajímáte o mytologii jak obecnou tak řeckou. Tak je tohle úplný základ znalosti řecké mytologie. Kniha je členěna do jednotlivých částí a to do jednotlivých pověstí různých řeckých hrdinů, bytostí a vyprávění. Od Heraklese, Persea, Prométhea až po slovníček pojmů. S ilustracemi jsem též spokojený, tedy aspoň ve vydání, v kterém jsem to četl. Kniha se čte plynule, lehce a pěkně. Můžu tedy knížku jedině doporučit jak pro nadšence této oblasti zájmu, tak i pro ty kteří si chtějí rozšířit obzor.

14.09.2022


Zrod Hordy Zrod Hordy Christie Golden

Tak tu máme další fantasy knížku ohledně World of Warcraft.Knížka se mi dost líbila a hodnocení knihy je dle mě přiměřené výkonu autora, který to napsal. Ted už k obsahu. Orkové žijí souladu s přírodou a udržují mír s rasou Dreanii, pak ale přijde Plamenná legie a vše jde opačným směrem. Moc se omlouvám za to, že jsem snad neprozradil budoucím čtenářům moc.A přeji všem příjemné čtení.

13.09.2022


Hobit – komiks Hobit – komiks Charles Dixon

Překrásně ilustrovaný komiks Hobita. Příběh, který mě fascinoval od dětství a nepřestává fascinovat až do dospělého věku. Je to vlastně zkrácená verze knihy Hobita, která se vejde do 134 stránkového komiksu. Můžu jedině doporučit.

12.09.2022