myslenkavkoute myslenkavkoute komentáře u knih

☰ menu

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

Popravdě moc nechápu, proč se mi ta knížka tak moc líbila. Zápletka tam není prakticky žádná, ale Green dokáže sepsat cokoliv tak, že prostě musíte číst dál, pobavíte se, zapřemýšlíte... Všimla jsem si, že několik myšlenek připomíná v každé knížce (zapomnění, smysl života - či jak to nazvat...). Ale přesto je každá jeho kniha výjimečná a jiná než všechny ostatní. Včetně Hledání Aljašky. Bylo docela překvapivé, jak byl příběh předvídatelný, ale přesto mě to moc bavilo. Líbí se mi Greenovy hrdinky - nutí vás je obdivovat a milovat , ale i tak jimi nějakým způsobem pohrdáte, protože dělají hrozné chyby, a skrývají se za maskou té originálnosti a okouzlující osobitosti. A přesně to vás čeká u Aljašky.
Dost dobře jsem si nedokázala představit, jak bude kniha pokračovat v častí "poté". Říkala jsem si, že to snad nebude jen o utrpení a bolesti, to by mě snad ani nebavilo. Ale autor to vyřešil docela chytře, nakonec jsem se tak nostalgicky zasmála a bylo to moc fajn.
Nebyla to nejlepší kniha, co jsem četla, ani nejhorší. V každém případě doporučuju! Protože si myslím, že každá kniha od Johna Greena, stojí za přečtení. Jeho knihy vám pokaždé něco dají, minimálně nový námět k přemýšlení.

21.07.2015 4 z 5