MsLucylley MsLucylley komentáře u knih

☰ menu

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Dopředu jsem si o knížce nic nezjišťovala. Nevěděla jsem, že autor je český a ano, jako spousta lidí jsem se bála, když jsem to zjistila. Nevím, proč máme takový strach z českých knih. Bylo to krásné a smutné, a pak ještě krásnější a smutnější... Smála jsem se, bála jsem se a tak nějak prožila pět hodin a jeden školní rok na chlapeckém internátě. Možná jsem naivní holka, ale v knížce jsem našla inspiraci k vlastnímu zlepšení, přesvědčila jsem se, že být ten dobrý mezi zlými má smysl a vede to k lepším zítřkům a uvědomila jsem si, že nasloucháním druhým můžu změnit život sobě i jim. ♥ Na něco takového jsem asi nějakou dobu už čekala.

07.03.2018 5 z 5


Literatura pro děti a mládež Literatura pro děti a mládež Miroslava Genčiová

Velmi přínosná publikace pro studenty vysoké školy (český jazyk, filologie).

25.02.2018 4 z 5


Zavržený Zavržený Becca Fitzpatrick

Už dlouho se mi nestalo, že bych knížku zhltla na jeden zátah. Možná je to tím, že jsem neměla čas, ale asi i tím, že jsem nenašla knížku, kterou bych si prostě přečíst musela.
Obálka je moc hezká a jelikož momentálně (čti: opětovně) ujíždím na fantasy a sleduji Supernatural, andělé byli jasná volba. :-) Je pravda, že těchto knížek je momentálně přehnané množství, a proto se mi do nich také nechtělo, co se upírů týče, začala jsem a skončila u série Stmívání, ale Zavrženého jsem si plánovala přečíst dlouho. Tak, učinila jsem a... šlo to samo. Stejně jako Nora, jsem odmítala uvěřit, že by Patch byl ten špatný a nemohla jsem se dočkat, jak to nakonec bude. Konec i viníka jsem předvídala, ale to mi vůbec nevadilo. Hned jsem si musela půjčit další díly, snad budou stejně dobré, nebo i lepší.

07.05.2015 5 z 5


Rozdělená srdce Rozdělená srdce Bettina Belitz

Přiznávám, tentokrát jsem vybírala knížku povrchně podle obalu - a nebyl to špatný výběr. Čtení jsem si užívala, trvalo mi asi tři dny. Občas jsem měla pocit, že mi knížka něco připomíná, i hned mi došlo, že mi připomíná Stmívání. Ne ve všem, rozhodně ne, jen občas nějakou hláškou nebo postojem.
Pak se to začalo rozjíždět, já byla naprosto spokojená, těšila jsem se, co se bude dít dál, když najednou přišel konec. Zvláštní, zamotaný. Ke konci už jsem nechápala, co se děje, ztěží jsem chápala, proč se to děje. Ne, to přeháním, jen mi to přišlo moc náhlé a matoucí. Ale jsem ráda, že jsem si knížku přečetla, o tom nepochybuju! :o)

25.05.2013 4 z 5