Mortymer Mortymer komentáře u knih

☰ menu

Pravda Pravda Terry Pratchett

Jeden z nejhezčích výtvorů pana Pratchetta :)
Mikuláš objevuje taje nového světa žurnalistiky v krásném nadhledu a celý příběh doplňují staré známé figury plus Vincent Vega a Jules Winnfield zeměplošského světa ;) ...good

27.02.2018 5 z 5


Drákula Nesmrtelný Drákula Nesmrtelný Dacre Stoker

Z této knihy jsem v zásadě zklamaný. Čtení pěkné, horor "dobrý", zásadní problém přijde kdykoliv se objeví odkaz na klasiku (a ten se začne přirozeně stupňovat). Kdokoliv, kdo by očekával plnohodnotné pokračování, se těžce plete a jenom svojí vinou. Brama jako uznávanou klasiku nemůže nahradit ani rodinný nástupce.
Samo o sobě je čtení příjemné odreagování, ale řadí se spíš do jednorázového braku, než do plnohodnotného místa na polici.

27.02.2018 2 z 5


Soudný den Soudný den Terry Pratchett

Tyhle knihy mě na jednu stranu baví svým přístupem, ale ani kouzlo sira Terryho neudělá z částicové fyziky relaxační čtení :) ...pokud teda chcete zůstat vzhůru celou dobu. Zeměplošské pasáže dodávájí šmrnc, ale tvoří pouze 1/5 knihy. Odborné části jsou velmi snesitelně a dobře zpracovány, ale asi bych je ocenil spíš jako jednotnou samostatnou část, než je přidat k fantasy dílu. I přes veškerou snahu a osvětu je mi tahle řada nejvzdálenější.

17.02.2018 1 z 5