mlsnákoza mlsnákoza komentáře u knih

☰ menu

Muž, který sázel stromy Muž, který sázel stromy Jean Giono

Nádherná knížka, kterou přečtete na jedno nadechnutí, nezabere moc času a zanechá ve vás hluboký pocit. Viděla jsem více vydání, to, co jsem četla, bylo i krásně ilustrované, stejně výtvarně zdařilý byl i animovaný film podle knihy natočený.

10.07.2017 5 z 5


Ptáci, zvířata a moji příbuzní Ptáci, zvířata a moji příbuzní Gerald Durrell

Moje zřejmě nejoblíbenější kniha Geralda Durrella. Četla jsem ji ale už velmi dávno, takže nemohu objektivně hodnotit z pozice dospělého čtenáře. Dodneška ve mně ale přetrvává dobrý dojem z knihy, což se mi za život nestalo mockrát. Skvělý pohodový humoristický román, možná jsem jako dítě některé nedostatky přehlédla...

10.07.2017 5 z 5


O mé rodině a jiné zvířeně O mé rodině a jiné zvířeně Gerald Durrell

Knihu jsem četla jako malá s velkým nadšením v době, kdy mě "ovládala" posedlost knihami Geralda Durrella. Nevím, jak by se mi líbila dnes, zjistila jsem, že mi ve vzpomínkách poněkud splývá s knihou Ptáci, zvířata a moji příbuzní, kterou jsem četla zřejmě jako první. V té době jsem přečetla téměř všechno, co u nás od autora vyšlo a k většině titulů se už asi vracet nebudu. Nicméně, kdo autora nezná a má rád anglický humor, ať určitě vyzkouší, jak se mu bude líbit.
Dovoluji si jen opravit - originál je mnohem starší, než je uvedeno výše, poprvé kniha zřejmě vyšla již v roce 1956, ne 1989.

10.07.2017 5 z 5


Jablečné víno s Rozárkou Jablečné víno s Rozárkou Laurie Lee

Mně se tedy kniha líbila moc. Četla jsem ji už v roce jejího druhého vydání u nás, takže teď po 15 letech nejsem schopná ji podrobně popsat, ale dodnes vzpomínám na příjemnou četbu a velice barvité popisy prostředí i pocitů hlavního hrdiny, do kterých se člověk snadno vcítí. Je to spíš poezie v próze, kdo má rád dramatické příběhy s rychlým spádem, ten si na své nepřijde.

10.07.2017 5 z 5