minolot minolot komentáře u knih

☰ menu

Utažení šroubu Utažení šroubu Henry James

Příběh má svojí atmosféru, čtenář se dostává do určité nálady, kdy doopravdy cítí duchy kolem sebe.
Musím říct, že jsem od příběhu moc nečekal, ale příjemně mne překvapil, takový slabší odvar Oscara Wilda.

02.01.2017


Staré pověsti české Staré pověsti české Alois Jirásek

Kniha se mi líbila, bylo zajímavé se dozvědět něco o pověstech naší vlasti a vlastně nahlédnout do naší nedávné historie, jak lidé v 19. století chápali České království.

26.08.2016 3 z 5


Báječná léta pod psa Báječná léta pod psa Michal Viewegh

Zajímavá kniha z dob naší komunistické éry. Myslím si, že dost věcí se od té doby nezměnilo... Hlavně to rozčarování lidi v době federace, které je zmíněno na konci, to je věc, která by se měla i dnes řešit a vůbec neřeší...

14.07.2016 4 z 5


Velký Gatsby / Poslední magnát Velký Gatsby / Poslední magnát Francis Scott Fitzgerald

V knize je dobře vidět Fitzeraldův přístup k životu, jeho morální hodnoty a hodnoty té doby.
Dobře jsem si všimnul hlavně u Posledního magnáta, změnu jeho postoje, nějaký zvláštní pocit, který mi šeptal, že se autor uzavírá do sebe.
V obou novelách si můžeme dobře všimnout jeho vztahu ze Zeldou, která byla svým způsobem velice originální,, což Fitzeraldovi imponovalo,,. Já samotný po přečtení Velkého Gatsbyho jsem s napětím čekal, kdy se již něco panu producentovi stane a zároveň jsem hledal zvláštnosti na oné dívce, do které se zamiloval, jelikož mu připomínala jeho bývalou ženu.
Myslím si, že hlavně kvůli tomuto jsou tyto dvě novely, tak ceněny, kvůli krásně ukázaným americkým ideálům a proníknutí do autorova soukromý (vztah se Zeldou), který nás vždy přivede do hluboké nostalgie té doby.

22.05.2016 4 z 5