mike1 mike1 komentáře u knih

☰ menu

Podivná knihovna Podivná knihovna Haruki Murakami

Bavilo mě to, fantazie pracovala na plné obrátky. Ilustrace to krásně doplňují, ale pokud v tom hledáte něco, o čem můžete dál přemýšlet (jak v Murakamiho románech), tak Vás Podivná knihovna zklame. Pro mě příjemné čtení na jeden večer. Radši si ale znovu přečtu něco jiného... jestli mi rozumíte :)

24.08.2015 4 z 5


Spánek Spánek Haruki Murakami

O tom, že se to dobře čte psát asi nemusím... Čekal jsem ale něco jiného. Chybělo mi tam trochu víc právě toho zmiňovaného mimosmyslového prostoru. A konec? Ten mi přišel jak kdyby byl od někoho jiného. Po této povídce mi bohužel nepracovala představivost tak, jak u jiných Murakamiho kouscích. Rozsahem to není... Podivná knihovna zapůsobila víc.

24.08.2015 3 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Jezdím kolem Bílých karpat, ale že se tam kdysi odehrávali takové příběhy jsem nevěděl. Vím tedy jak to tam vypadá a proto byl můj zážitek ze čtení této knihy umocněn. Text je poutavý a zápisy z archivů to dokonale doplňují. Obdivuju autorku, která dokázala takhle podat a přiblížit podle mě dnes masám ne moc atraktivní téma. Takhle vypadá knížka od někoho, kdo tématu věnoval spoustu času a nadšení. Nakonec jsem koupil i audioknihu do auta... takového autora stojí za to podpořit. Těším se na další.

24.08.2015 5 z 5


Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Neuvěřitelná... Murakami chytne a už nepustí. Na jih od hranic mě totálně pohltila. Od prvních řádků se čte lehce, ale i přesto jsem v určitých pasážích jen tak němě zíral na stránky. No a Šimamoto? Pokaždé když se objevila jsem cítil svíraní v hrudi a touhu zjistit víc. Doteď se někdy přistihnu jak sedím v křesle, koukám do zdi a myslím na to co ve mě knížka zanechala.

22.08.2015 5 z 5