Michellesixx Michellesixx komentáře u knih

☰ menu

Potkáme se v Praze Potkáme se v Praze Julie Caplin

Krátká jednohubka před spaním. Jak tu již někdo psal, je to zhruba na úrovni slohu ze školy :D opilci v letadle vrhli hned na celou Prahu úžasný pohled, no nevím. V jedný ruce držela svařák, v druhý zakusovala trdelník a do toho líbačka :D

26.10.2023 3 z 5


Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Orlické vraždy: Akce Přehrada očima vyšetřovatele Aleš Pivoda

Dostala jsem knihu k Vánocům, příběh jsem VŮBEC neznala, takže jsem si začala dělat srandu, proč mi dávají knihu o vraždách z Orlických hor. Jsem ročník 1996, nějak mě to prostě úplně obešlo. No nic, něco jsem si zjistila a začala číst. Kniha se mi četla skvěle, rychle, nic se netáhlo (snad až na konci ty psychické způsobilosti, ale to bylo pár stran). Ztotožnila jsem se se jmény a potom, když jsem začla pátrat dál, jsem k mému překvapení zjsitila, že jména jsou změněna, ale zůstalo zachování prvních písmen ve jméně a příjmení. Vše jsem si tedy rychle dohledala. Bylo to trochu matoucí, jména gangu klidně mohli nechat, ta jsou všeobecně známa. Jiná jména obětí vzhledem k citlivosti případu naprosto respektuji (však jsou změněna i v seriálu), ale též jsou jednoduše dohledatelná.
Jak jsem četla, začla jsem si všímat jistých podobností s místy, kde žiji. Možná proto se mi kniha četla tak dobře. Kolem domu Kuny, kde byl ten sklep, denně jezdím. Zastávka, kde čekal Černý na první vraždu je tamtéž. Železniční přejezd na Zličíně, bydlela jsem pár set metrů odtud. Odpočívadlo na dálnici u Rudné - kousek. Nové Butovice, Řepy, všechno místa, kde se denně pohybuji. Teď když to píšu, jedu zrovna přes Rudnou. Vtáhlo mě to totálně, právě i kvůli tomuhle. A dalo to čtení naprosto jiný rozměr.
Seriál Devadesátky je podle mě určitě natočen podle této knihy. Jsou tam detaily, co jsou i v knize.
Za mě je to opravdu skvělá kniha. A neuvěřitelný pravdivý příběh.

10.10.2023 5 z 5


Přízraky domu Carrowů Přízraky domu Carrowů Darcy Coates

Od začátku jsem věděla, že tahle kniha mi sedne, jak snad ještě žádná jiná od Darcy. Bylo to fakt všechno super, miluju autorky styl psaní, dokud nedojde na konec. Jak jsem se přesvědčila už asi v pěti knihách od ní, konce jsou za mě zmatečné. Už to nemá takový ladný průběh, ale mám v hlavě totální guláš, nevím co si představovat dřív a ani v té spleti událostí to autorka nevysvětluje s takovým nadšením, jako zbytek.. Hodnotila bych tak 3/4 knihy na 150 %, ale ten konec, to rozuzlení, už tak maximálně 60-70 %. Nejen že ani pořádně nevím, co se tam vše stalo, ale ještě i ta zápletka byla taková opravdu divná - jak už jsem tu párkrát četla, nejsem sama, komu ten konec nesedl. No nevím, kniha je skvělá a přečetla jsem ji jedním dechem.. jen ten konec...

18.09.2023 4 z 5


Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Po přečtení Craven Manor, které jsem si koupila spíš ze zvědavosti, jsem zjistila, že mi styl psaní neuvěřitelně sedne. Tohle je už 3. knížka co jsem od Darcy dočetla a v knihovně na mě čekají ještě 4 další. Je to pecka. První polovinu vám nedá spát to napětí, které by se dalo krájet a druhá půlka začne vše vysvětlovat. Upřímně, konec jsem vůbec takhle nečekala, bylo to pro mě velké překvapení. Za mě opravdu parádní nečekaný konec. Jsem vážně nadšená :)

19.11.2021 5 z 5


Temné vábení Temné vábení Loreth Anne White

No já nevím, líbilo se mi hodnocení a komentáře, ale zatím jsem přečetla asi 30 stran a ŠÍLENĚ mě to nebaví. Jako čtení pro ženy mi to teda vůbec nepřijde, naopak mi přijde, že je to docela těžké čtení, absolutně se ztrácím a ani mi nesedl styl psaní... To už se asi nezlepší, ale dám tomu ještě šanci.

14.09.2021 1 z 5


Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Tahle kniha je naprosto okouzlující a totálně mě nadchla. Jak už tu padlo, je to spíše taková pohádka, ale strašidelná. Hlavně ze začátku, když jsem to četla ve velkém domě sama večer, tak jsem se opravdu docela bála. Začátek je podle mě perfektní. Vše je tajemné, věci se dějou bez příčiny. Autorka dokáže úžasně pracovat s projevem emocí strachu, to fakt nemá chybu. Jak dokáže vyjádřit, co hlavní postava cítí, to je fakt něco. Začátek je si myslím lepší než konec. Ten je už takový hodně zmatený a musí se hooodně pracovat s představivostí. Než se prokoušete trochu dál, vše je tajemné, ale najednou to vše začne dávat smysl a stane se to lehce předvídatelné. Kromě konce, ten jsem myslela, že dopadne jinak. Ale opravdu vážně super a moc doporučuji!

22.08.2021 5 z 5


Temný experiment Temný experiment Gwenda Bond

Knihu mám asi rok, třičtvrtě roku ji čtu a pořád nejsem schopná ji dočíst... seriál je úžasný a jak píše uživatelka whiolet pode mnou, knížku jsem si chtěla přečíst hlavně kvůli tomu. Avšak je to zatím pro mě velké zklamání, vůbec to není čtivé. Opět se budu opakovat po uživatelce whiolet - autorka se pouze svezla... Přijde mi, že vymyslela totální blbost, jen aby to vydali a měli z toho peníze... Opravdu to vůbec není jako seriál.

22.01.2020 2 z 5


Hledám přítelkyni pro konec světa Hledám přítelkyni pro konec světa Tiffanie DeBartolo

Kniha mě v knihkupectví velmi zaujala a podle tak vysokého hodnocení jsem usoudila, že bude úžasná :) no.. od začátku víte, jak to dopadne. Je taková jednoduchá, někdy jsem ji vůbec nevnímala a ten zvrat mi přišel strašně odfláklý... jsem celkem zklamaná, žádná sláva. Na začátku se knížka tvářila super, ale nic moc.. 3 hvězdičky :(

27.07.2016 3 z 5