michaela8442 michaela8442 komentáře u knih

☰ menu

Tvář vody Tvář vody Guillermo del Toro

Nejprve jsem viděla film a s odstupem času teď přečetla knihu. Rozhodně ani film, ani kniha není pro každého. Mně se líbilo obojí, každé svým způsobem. Rozhodně jsem nebyla zklamaná, jen v knize mi vadí zbytečné popisy brutality, Stricklanda si umím živě představit i bez podrobného popisu nechutností, které páchá ...

05.07.2021 3 z 5


Malé šedé buňky: Jak to vidí Poirot Malé šedé buňky: Jak to vidí Poirot Agatha Christie

Jako fanynka Agathy a jejího PANA detektiva nemohu jinak než plný počet. Už se těším na Jane Marple.

19.04.2020 5 z 5


Místnost Místnost Jonas Karlsson

Velmi čtivé, ale ne pro každého. Vyvolává zajímavá zamyšlení. Četlo se mi velmi dobře, kniha je dosti strukturovaná, čte se rychle. Hrdinova představa o vlastní dokonalosti mi místy připadala úsměvná a zároveň mi naháněla "husí kůži".

14.04.2020 4 z 5


Katharinina šifra Katharinina šifra Jørn Lier Horst

Můj oblíbený autor. Psychologie místo krve, mozek jako zbraň. Náročná mravenčí práce vyšetřovatelů. Jsem Horstovým fanouškem. A odložené případy mě vždy fascinovaly.

10.04.2020 4 z 5


Jeho banán Jeho banán Penelope Bloom

Oddechovka, kterou jsem po náročné, ale skvělé čínské sci-fi nutně potřebovala. Vtipné, místy na můj vkus až příliš dvojmyslné a lascívní. Příběhem tak trochu červená knihovna s erotickou příměsí.

07.04.2020 2 z 5


Vzpomínka na Zemi Vzpomínka na Zemi Liou Cch'-sin

Nezklamala. Rozhodně mě celá trilogie nadchla, byť v oblasti vědecké, či jak ji nazvat, jsem cizincem takřka nepolíbeným. Jako milovník sci-fi již od útlého mládí se sice orientuji v pojmech jako světelný rok, astronomická jednotka, černá díra apod. ale tím končím. Nicméně mi to vůbec nevadilo, jen kniha vyžadovala maximální soustředění. Opět mě uchvátil košatý děj, hluboké myšlenky, propracované postavy a jejich příběhy, prolínající se díky hibernaci staletími. Trpěla jsem se Sin až do konce, věřila v happy end, který... a víte co, nechte se překvapit :-)

07.04.2020 4 z 5


Ženy bez slitování Ženy bez slitování Camilla Läckberg

Tak trochu jiná Camilla. I když podle mého navazuje na téma a styl Zlaté klece. Jak to taky může dopadnout, pácháte-li násilí na ženách, ať už fyzické nebo psychické. Čte se rychle, ale mně osobně vyhovovala spíš rána tvorba.

18.03.2020 3 z 5


Láskou ji nespoutáš Láskou ji nespoutáš Atticus (p)

K zamyšlení, hřejivé, poutavé, specifické, neotřelé. Ráda jsem po delší době sáhla po poezii.

12.03.2020 4 z 5


Básničky a slovní hrátky z přírody i ze zahrádky Básničky a slovní hrátky z přírody i ze zahrádky Jindřiška Vitvarová

I tento druhý počin autorky, potěšil oko a zahrál na jisté struny v duši. Přiměl mě se aspoň na chvíli zastavit a kochat se ...

11.03.2020 4 z 5


Temný les Temný les Liou Cch'-sin

Geniální! Stejně jako první díl, košatý rozvětvený děj, propletené příběhy postav, které se z vedlejších stávají hlavními a posléze třeba i zcela zmizí. Vše souvisí se vším, pro mě hluboké myšlenky jednoduše formulované. Kniha jako jedna z mála vyžaduje mé plné soustředění, nedokážu ji "hltat", ač bych ráda. Třetí díl leží připraven na nočním stolku ...

11.03.2020 5 z 5


Lehkým krokem celým rokem Lehkým krokem celým rokem Jindřiška Vitvarová

Tuto knihu zatim neznám, ale mám a četla jsem další autorčin počin "Básničky a slovní hrátky z přírody i ze zahrádky". Vzhledem k tomu, že autorku znám osobně, nejsem úplně objektivní, nicméně tato útlá kniha veršů a fotografií je mému oku i srdci milá.

23.02.2020 4 z 5


Motiv X Motiv X Stefan Ahnhem

Opět poutavé čtení, i když stále hůře snáším násilí jak fyzické, tak psychické, které se v knize hojně vyskytuje. Nicméně Fabian Risk a "jeho parta" nezklamali. S napětím budu čekat na pokračování a doufám i rozuzlení.

31.01.2020 4 z 5


Ledový strach Ledový strach Mads Peder Nordbo

Opět mě autor nezklamal. Po "Bez kůže" jsem věděla, do čeho jdu, ale i přesto mi brutalita a specifika grónského zacházení s dětmi a ženami dost vadí. Americké zájmy nade vše nepřekvapují. Líbilo, jsem fanouškem severské literatury.

25.01.2020 5 z 5


Náledí Náledí Carin Gerhardsen

Velmi zajímavé, překvapivé zvraty, byť jsem některé z nich, zvlášť ke konci, správně odhadla.

25.01.2020 4 z 5


Žena v okně Žena v okně A.J. Finn (p)

Zajímavá zápletka, kniha plná zvratů, líbilo.

08.01.2020 4 z 5


To chce psa To chce psa Spencer Quinn (p)

Prima oddechovka

01.01.2020 4 z 5