Mianna Mianna komentáře u knih

☰ menu

Peklo jménem Rakká Peklo jménem Rakká Sophie Kasiki

Zajímavé téma. Příběh o jedné naivní sociální pracovnici, která si myslí, že je pavouk, přitom je jen loutka na provázcích. Chtělo by se říct, kačena jedna. Za mě fakt síla. Myslím, že autorka dodnes sama nechápe, jak ji mohli tři kluci tak zblbnout. Nechápu to ani já jako čtenář. A to vlastně dělá celou její zkušenost a kulturu lákání nových dušiček do země zaslíbené ještě strašidelnější.
Hvězdy dolů za překlad a překlepy. Vzhledem k tomu, že se o problematiku zajímám a mám dost načteno, nemůžu dát víc než tři. Už jsem četla i větší pecky. Za přečtení ale kniha rozhodně stojí.

07.09.2021 3 z 5


Džihád Džihád Anna Erelle

Příběh mě neskutečně vtáhl. Spousta zajímavých (a celkem hrozivých) informací o tom, jak probíhá nábor oveček do řad ISIS po internetu. Kniha kombinuje vyprávění a fakta, autorka je žurnalistka. Má to spád. Čekala jsem, jak to její pátrání celé dopadne se zatajeným dechem.
Psané je to jednodušeji, řekla bych novinářským stylem, což ale tady není na škodu. Téma je zvláštním způsobem přitažlivé.
Kniha má vlastně dvě roviny, kromě rozhovorů s náborářem je dost zajímavé sledovat, jak Anně její posedlost přijít s nějakou peckou a odkrýt, jak to chodí, slušně rozhazuje nejen osobnost, ale i schopnost uvažovat (nechci spoilovat, ale v několika okamžicích jsem si říkala, jak může žurnalistika, která se údajně této problematice věnuje delší dobu, dělat tak pitomé chyby).
Knížka rozhodně stojí za přečtení.

07.09.2021 4 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Přečetla jsem jedním dechem za večer. Velice smutný, ale naprosto uvěřitelný příběh. Po dlouhé době jsem při čtení brečela. A nejsmutnější je, že takové rodiny skutečně jsou...

07.06.2020 5 z 5