MH77 MH77 komentáře u knih

☰ menu

Zápas o evropskou nadvládu Zápas o evropskou nadvládu Brendan Simms

Možná se mýlím a rád se nechám opravit,
Vydržel jsem to čís jen asi 50 stránek, pak jsem to už jen prolétával jestli se autor někde později nestane serióznějším, ale nacházel jsem další a další velkohubě či v obvyklých frázích leč nesmyslné a povrchní odstavce.
Takže tato kniha mi připadá jako přímo příšerná.
Autor si v ní udělal jakýsi předpoklad že klíč v ovládnutí Evropy je v ovládnutí "Německa". Je to velice sporná myšlenka, která platí nanejvýš omezeně a v určitých souvislostech a relativních kontextech. Autor však následně jako by encyklopedicky píše o všech možných konfliktech a zasazuje je do tohoto předpokladu tak, že ačkoliv to vypadá čtivě, je to podle mého názoru přímo nechutně povrchní a odporný text. Odporně na mě působil hlavně svou podivnou klamností, kdy dobromyslný čtenář vnímající autorovy odfláknuté, ale právě že jako by čtivé výplody, si to nemusí uvědomit - jako by si prostě chtěl napsat tlustou knihu a prodat jí naivním lidem.
Divím se že to vydali v této navíc vcelku oblíbené knižní řadě.

Případně mě někdo opravte. Mohu se mýlit a přistoupil jsem k tomu kriticky - jak jsem to včera shledal, ale tato kniha mě znechutila natolik že jsem se zde dokonce zaregistroval.

16.03.2016 1 z 5