mejca88 mejca88 komentáře u knih

☰ menu

Fatwa: život pod hrozbou smrti Fatwa: život pod hrozbou smrti Jacky Trevane

Výborná knížka. Škoda že není delší. Čte se opravdu báječně. Beze sporu měla hlavní hrdinka několik okamžiků, kdy při ní stáli všichni svatí a ona měla neskutečné štěstí .... :-) ale i tak paráda. Čtěte, Čtěte, Čtěte ...

15.03.2015 5 z 5


Ukradená – Útěk ze Sýrie Ukradená – Útěk ze Sýrie Louise Monaghan

Úžasně napínavá knížka, kdy matka bojuje o svou dceru stůj co stůj. Dobře napsaná a velmi čtivá. Ač Louise vystavila svou malou May riziku už jen tím, že ji měla s muslimem, což se děje dnes a denně i přes to, že takovýhle případů jsou stovky a stejně se ty ženy neponaučí.

02.01.2015 5 z 5


Imámova dcera Imámova dcera Hannah Shah

Nádherně psaná knížka. Hrdinka má neutuchající sílu. Člověku se tomu ani nechce věřit, čím vším musela Hannah projít a vytrpět. Silný příběh s šťastným koncem.

02.01.2015 5 z 5


Oko za oko Oko za oko Ameneh Bahramí

Srdcervoucí a nádherně napsaný příběh mladé a nezkrotně silné dívky. Kéž by se tohle "svinstvo" dělo co nejméně.

27.09.2014 5 z 5


Mami, slituj se Mami, slituj se Cristina Obber

Hezká knížka. I konec se mi líbil. Krásně se čte a je opravdu dobře napsaná. Žádný velký happy end se nekonal, hlavně že se Amani vrátila živá a zdravá. Super. Doporučuju!

19.09.2014 5 z 5


Mandle: erotický příběh muslimské ženy Mandle: erotický příběh muslimské ženy Nedjma

Absolutne o nicem. Skakani z minulosti do pritomnosti. Nudne, nezazivne, par popisovani sexu slovy: "cica, zahradka, kocicka, klin, ud, sulin ...." ..., nic hrozneho ale absolutne me to nebavilo. Nema to zadnou souvislost, na co si spisovatelka vzpomnela, to napsala. Nutila jsem se s nudou docist knizku, neb jsem ji koupila. Vyhozene penize. Nedoporucuji!

29.08.2014 odpad!


Dětí se nevzdám Dětí se nevzdám Soheir Khashoggi

Kniha je hezká. Jen se mi nelíbí, aby příběh natáhli, až moc detailně se popisuje život kamarádek. Pokusy o únosy jsou super ale ten konec. Příliš nevěryhodný. Takhle to končí 1% ze 100%. Ale jinak fajn.

20.08.2014 4 z 5


Pravda Pravda Mouna Ayoub

Kniha je velmi zajímavá. Jinak psaná, Mouna se totiž nevžívá přímo do děje (jen v něktetých pasážích). Vypráví o svém životě. Žádné podrobnosti o týrání, věznění a pohrdání. Mouna spíše byla "svobodná" (i když zmiňovanou svobodu si vydobila pod štítkem "zpupné ženy") a léta s sebou nesla psychické problémy. Pro mně až mnoho detailů o politice, různých menších či větších válkách, letopočtů, ... Ale myslím, že nudná rozhodně není. Jiný pohled, než u většiny knih s arabsko-muslimskou tematikou.

20.08.2014 4 z 5


Amira z harému Amira z harému Soheir Khashoggi

Krásná knížka. Čte se dobře. Amira si mnoho vytrpěla a styl jakým své úskalí popisuje je neuvěřitelně chytlavý. Určitě doporučuji.

20.08.2014 5 z 5


Arabská žena Arabská žena Tanya Valko

Knížka se mi strašně dobře četla. I když některé zvraty byly nesmyslné. Hlavní hrdinka tolik let ví, co se kolem ní děje ale stále vyčkává. Ke konci se dostává k "moci" ale stejně se rozhodne čekat dále (např. práce, přátelé, peníze .... vše poté zahodí aby ....). Každopádně doporučuji, je nemyslitelné, že se něco takového může dít kór v dnešní době.

20.08.2014 5 z 5