Matob Matob komentáře u knih

☰ menu

Cesta k moři Cesta k moři Jan Bodrov

První díl cyklu Hledání dračí země má na pozadí zajímavý příběh: kniha je vydaná samonákladem a v každém vydání je los s kódem k písni Divokýho Billa navázané přímo ke knize a možností vyhrát jejich nové CD.
První, co člověka praští do očí, je opravdu nádherné zpracování knihy – ať už obálky nebo vnitřku. Marná sláva, tady si autor opravdu vyhrál.
A to nejdůležitější: obsah. Pokud máte rádi klasickou fantasy a / nebo Tolkiena, rozhodně nebudete zklamáni. Máme tu skupinu sympatických dobrodruhů vedenou mocným druidem, starobylé proroctví, hlavního záporáka s jeho armádou, a mluví se i o dracích, i když se v tomto díle neobjeví. Čeká vás putování plné nástrah, kdy se pořád něco děje – mnohé věci jsou sice předvídatelné, ale stejně je to zábava. Jo, a trpaslíky, elfy a další „klasické“ fantasy rasy budete hledat marně, šlo to docela dobře i bez nich 
Na první díl slušně rozjetý příběh, zajímavý svět s propracovanou mytologií a historií, vyprávět autor také umí. Jediná slabina je horší propracování postav, ale na to ještě bude dost prostoru v dalších dílech.

28.11.2017