Marsoa Marsoa komentáře u knih

☰ menu

Válečné srdce Válečné srdce Terry Goodkind

Tak mám Rahla za sebou. Už jej nechci vidět. Tolik mrtvol, utrpení a mrtvých vedlejších postav. Konec měl být v knize Zpovednice. Do další série se mi vůbec nechce.

10.05.2022 3 z 5


Vzpomínka zvaná říše Vzpomínka zvaná říše Arkady Martine (p)

Nevím přesně proč, ale kniha mi připomíná českou sagu Mycelium. Doporučuji

27.03.2022 4 z 5


Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

Bohužel tentokrát to nebyla už taková jízda jako dvě předešlé knihy. U konce knihy se vyskytlo místo, kde jsem se musel nutit číst dál. Naštěstí konec to trochu napravil. Tak a ted čekat na další díl a hlavně nezapomenout všechna ta jména a souvislosti.

01.09.2021 3 z 5


Operace Thümmel Operace Thümmel František Kotleta (p)

Tato kniha mi to připomíná Poutníka z Mohameda a Alláhův hněv, je to více sci-fi, než se od pana Kotlety obvykle očekávám. Uvidíme jaky bude druhý a další díly. Už se těším.

07.02.2021 4 z 5


Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Poutník z Mohameda - Alláhův hněv František Kotleta (p)

Pro mě zatím nejlepší Kotleta. Míň sexu víc sci-fi. Škoda že kniha nemá pokračování.

05.02.2021 5 z 5


Vzhůru k obloze Vzhůru k obloze Brandon Sanderson

Takvou knihu už ne! Musím spát, jít a chodit do práce a kdy to mám dělat, když mi to kniha nedovolí? :) S autorem Brandonem Sandersonem jsem se zatím setkal pouze u knih Kolo času, kde pokračoval v odkazu Roberta Jordana. Proto jsem nevěděl co od něj očakávat v jeho samostatné knize a k tomu ještě Sci-fi. A je to pecka, už se těšín na druhý díl :)

19.11.2020 5 z 5


Chlad Chiméry Chlad Chiméry Jan Hlávka

Opět přečtěno jedním dechem. Ze začáku trochu problém se opět zorientovat v množství postav. Úžasná kniha. Nejhorší je čekání na další díl :)

16.11.2020 5 z 5


Zvěrolékař a psí historky Zvěrolékař a psí historky James Herriot (p)

Užasná kniha, sice trochu melancholická, ale čtená jedním dechem...

02.07.2020 5 z 5


Hvězdný prach Hvězdný prach Neil Gaiman

Film Hvězdný prach patří mezi moje oblíbené. Proto jsem se rozhodl přečíst i knihu. Ta je spíš pro dospívající a dospělé než pro děti. A možná proto že jsem nejdříve viděl film, než četl knihu a fantasiji za mě vytvořili filmaři, líbí se mi více film než kniha. Na závěr, hlavně mi tam chybí kapitán Shakespeare :)

10.06.2020 3 z 5


Ready Player One - Hra začíná Ready Player One - Hra začíná Ernest Cline

Ikdyž jsem nejdříve viděl film a až poté poslouchal audioknihu, líbí se mi stále oboje. V knize jsou úkoli řešeny jinak a složitěji, ale stale velmi zábavně. Doporučuji. Jenom jednu poznámku k audioknize. Už jsem si zvykl že občas narazím na překladatelský "oříšek" kotníky na rukou, ale že to někdo zopakuje hned dvakrát v audioknize, mě nejdříve zarazilo a pak i rozesmálo :)

22.05.2020 4 z 5


Stín vítězství Stín vítězství David Weber

První polovina knihy byla pro mě nudná, spousta nových postav a prostředí, jediný světlý bod je jedna z planet s českou stopou. Až v druhé polovině se začínají objevovat známá jmená a kniha dostává spát. Děj se konečně taky pohne dopředu a neopakuje pouze děj známí z předešlích knih.

22.02.2020 3 z 5