Manantai Manantai komentáře u knih

☰ menu

Květ pouště Květ pouště Waris Dirie

Určitě je VŽDY velká chyba vidět nejprve film a teprve potom číst knihu. Bohužel se mi to stalo právě u tohoto díla a zřejmě i to byl důvod, proč se mi kniha četla dosti kostrbatě. Nelíbí se mi, jakým stylem je napsána. Hodně se přeskakuje tam a zpět a to mi bohužel nesedí.
Samotný příběh je bez debaty opravdu dechberoucí a tyto pocity jsem si naplno užila již díky zmniňovanému filmu včetně vstřebávání poslání v podobě slzavého údolí. Jistě jsou takto osloveny především ženy, kterým je toto téma bez debaty bližší a já jsem na spisovatelku neuvěřitelně hrdá, že dokázala takhle veřejně jít "s kůží na trh".

08.02.2022 3 z 5


Oceán na konci uličky Oceán na konci uličky Neil Gaiman

Knížka má naprosto dokonalé ilustrace a vyprávění malého chlapce je velice jednoduché, ale zároveň moc pěkné. Opět krásná fantastická knížka, kterou mohu rozhodně doporučit a která se čte sama!

25.01.2022 5 z 5


Moje Pacifická hřebenovka Moje Pacifická hřebenovka Monika Benešová

Knihu jsem přečetla jedním dechem!
Místy se mi hůře četla, jelikož mi přišlo, že se moc přeskakovalo, ale jinak báječné a pohodové čtění, které dokáže přesvědčit všechny o tom, že "KDYŽ SE CHCE, VŠECHNO JDE!".
Monče moc děkuji za tento příběh!

01.09.2021 4 z 5


Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelně uvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Inspirativní knížka, která dokáže člověka navnadit, aby někam vyrazil!
Je to moc fajn počtení na jedno odpoledne, kdy se rozhodně nebudete nudit

08.08.2021 5 z 5


Děti lesa Děti lesa Giuseppe Festa

Kniha má mnoho zajímavých informací ohledně vlků, ale bohužel mi nesedí styl psaní, kdy je kniha psána záznamy o telefonech, vyprávěních... Chápu, že by se kniha psala obtížně jako příběh, ale pro mě to bylo poměrně dost nečtivé a trvalo hodně dlouho, než jsem se dostala na konec. Pravda, že posledních cca 50 stránek jsem přelouskala mrknutím oka ️

27.06.2021 3 z 5


Jmenuji se Orel Jmenuji se Orel Romi Grey

Kniha je moc krásně ilustrovaná a celkově je to takové pěkné čtení pro děti. Určitě si ale své z knihy vezme také mnoho dospělých, kteří o tomto tématu nejsou informováni.
Člověk by měl zvířatům pomáhat a ne je mít pouze pro své využití

27.06.2021 4 z 5


Malevil Malevil Robert Merle

Když jsem začala číst, tak jsem hned na začátku nesnášela protivné dítě. Vadilo mi tolik, že jsem knihu na několik měsíců odložila. Naštěstí jsem se k ní vrátila a z knihy se stal poutavý a velice čtivý příběh, který se četl úplně sám.

20.02.2021 5 z 5


Zpěv drozda Zpěv drozda Walter Tevis

Kniha se četla sama. Moc pěkný a zajímavý příběh o tom, jak lidstvo může dopadnout...

20.02.2021 5 z 5


Kocour Bob Kocour Bob James Bowen

Příběh byl milý a četl se sám, ale občas mi myšlenkové pochody hlavního hrdiny hodně neseděly. Pravda, léčil se z drogové závislosti a kdo si něčím takovým neprošel, nemůže tušit, co se člověku v hlavě honí...

20.02.2021 3 z 5