Malefisto Malefisto komentáře u knih

☰ menu

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Knížka mě bavila a četla se velice dobře. Ale i přes to musím říct, že přesně podle předchozích zmiňovaných recenzí mi některé věci (roubování hory Mrtvích a reálných věcí, otrok najednou mazlíčkem aj) v knížce moc nesedly. Každopádně mám koupený druhý díl a jsem na něho zvědav jak se celý příběh bude vyvíjet. Ale i tak musím říct, že je to na české poměry nadprůměrně napsané fantasy.

21.10.2020 4 z 5


Nejveselejší kniha o autech Nejveselejší kniha o autech Mauri Kunnas

Můj syn má tuhle knížku fakt rád a pořád si z ní čteme :)

20.11.2018 4 z 5


Psychotropní šamanismus - Psychotropní rostliny v čarodějnictví Psychotropní šamanismus - Psychotropní rostliny v čarodějnictví Jim Dekorne

Velice dobrá kniha plná zajímavých informací a filosoficky a teoreticky také navýši.

24.04.2018 5 z 5


Abarat Abarat Clive Barker

Nechci být nějaký škarohlíd nebo fouňa, ale čekal jsem asi trošku víc. Knížka je čtivá a fantasy svět Barkra je originální. Paradoxně mě však začala pohlcovat až v posledních asi 70 stránkách a tak mi to celé příjde jako takový úvod do světa Abaratu. Na další díly se každopádně těším a jsem zvědav co se z nich vyklube :)

07.03.2018 4 z 5


Cesta do Agarthy Cesta do Agarthy Lobsang Rampa (p)

Samotný příběh o putování do Agarty byl zajímavý. Když se pak autor začal ke konci pouštět do tréningu zacházením s kyvadlem, určování a hledání kovů, začal jsem však být trošku odtažitý. Zajímavé, ale držím si skrz některé věci trošku odstup.

04.01.2018 4 z 5


Tajemství pražského Golema Tajemství pražského Golema Ivan Mackerle

Velice komplexně pojatá studie, na které je vidět, že se pan Mackerle opravdu do tématu položil a hluboce se jim zabýval. Kniha mě potěšila, dobře se četla a zaujala mě.

04.01.2018 5 z 5


Darth Bane: Cesta zkázy Darth Bane: Cesta zkázy Drew Karpyshyn

Až po závěrečné bojůvky a záměru zničit svěchny velmi čtivé a strhující. S tím koncem jsem trošku bojoval a nechtělo se mi do něho. Oproti nečekaným dějovým zvratům v průběhu knížky mi přišel takový předvídatelný a kýčovitý. Každopádně to nemění nic na faktu, že knížka je velmi dobrým článkem do celého puzzle světa Star Wars.

23.11.2017 4 z 5


Budoucí lidstvo Budoucí lidstvo Edward Bulwer (p)

Jsem rád, že jsem se k téhle knížce byť v elektronické podobě mohl dostat a přečíst si ji. Rozhodně velmi zajímavé čtení, které ovlivnilo světové dění. Do jaké míry, to je otázka stejně jako existence podzemního světa :)

02.10.2017 4 z 5


Úsměvy smutných mužů Úsměvy smutných mužů Josef Formánek

Drsné, pravdivé a bez příkras. Přečteno během jednoho dne. Těším se jak bude pojatý film.

08.09.2017 5 z 5


My tři a já My tři a já Vlasta Redl

Vlastimile Vlastimile, až do přečtení téhle knížky jsem nějak nevěděl, co si o tobě mám myslet, ale měl jsem tě spíš rád. Tohle čtení mě mile přesvědčilo o tom, že se oba pohybujeme na blízké vlně a vnímáme svět podobně. Za tohle zjištění jsem rád a odedněška jsi k mému srdci opravdu přilnul a z tohoto důvodu (samožřejmě i kvůli Tvoji hudbě) si tě nesmírně vážím . Díky

23.08.2017 5 z 5


Slepozrakost Slepozrakost Peter Watts

Po pravdě jsem ke knížce přistupoval pouze spíš pocitově a nějak jsem neřešil hlubší vyhledávání pojmů, kterých tam je požehnaně. Ale i tak mě pohltila a čtení jsem si užíval. Dobrý nápad a filosoficko existenciální pojetí mě zaujalo. Každopádně to chce ještě jedno hlubší přečtení, aby člověku alespoň došla 1/10 toho co autor celým dílem chtěl říct :D

23.08.2017 4 z 5


My tři a já My tři a já Slávek Janoušek

Takové příjemné počtení na chvilky pohody. Není to nic až tak objevného ale hezky se to čte.

19.06.2017 4 z 5


Muži z podzemního kontinentu Muži z podzemního kontinentu Josef Frais

Už druhá knížka od autora, která mě svou přímočarostí, ironii a příjemnou atmosférou dostala. Velmi milý a positivní pohled na svět.

25.04.2017 5 z 5


Záhadné přízraky Záhadné přízraky Ernst Meckelburg

Podle mě asi nejlepší díl z celé série největších záhad. Vřele doporučuji :)

28.02.2017 5 z 5


Siddhártha Siddhártha Hermann Hesse

Kniha, která mě zasáhla přímo do srdce....nebo duše? Její obsah a duchovní rozměr se mnou natolik rezonuje, že kdybych si musel vybrat jednu knížku, kterou bych si mohl nechat u sebe na pustém ostrove, vezmu si jednoznačně Siddhárthu! Je to kniha, kterou můžete stále číst dokola a vždycky v ní najdete tolik nového a když ji umíte správně uchopit a prožít, vždy Vás dovede přímo k prožitku PRAVDY, Vědomí, Boha....je asi jedno jak to kdo nazve :)

19.12.2016 5 z 5


Rocannonův svět Rocannonův svět Ursula K. Le Guin

Nechápu to nízké hodnocení. Mě tenhle krátkej příběh celkem vzal a četl jsem ho jedním dechem. Není to sice nic až tak objevného ale má to svoje kouzlo a nápad. Hlavně to telepatické procitnutí se mi líbí.

23.11.2016 4 z 5


Silmarillion Silmarillion J. R. R. Tolkien

Hobita a Pána prstenů jsem četl před víc jak 15ti lety. Sic jsem to celkem nadšeně přelouskal ale nedal jsem si okolnosti a celý příběh moc do spojitosti. Proto jsem se rozhodl skoro ve 30 letech si dílo Tolkiena pročíst pořádně. A začal jsem od základů, tedy touto knihou. První byl pokus Silmarillion zhruba po stranu 100. Zase jsem však nic nechápal. Proto jsem začal znovu s pomocí map, encyklopedie, internetu a rodových stromů. Najednou se mi informace začaly spojovat a otevřel se úžasný a velmi propracovaný svět, kterému když dopřejete trochu času, Vás absolutně pohltí a uhrane. Skvělé dílo!

23.10.2016 5 z 5


Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Těžší než nebe: Životopis Kurta Cobaina Charles R. Cross

Zajímavý náhled na duše Kurta Cobaina, na kterého jsem kvůli téhle kníže ale trošku změnil názor a stal se pro mě ještě víc nesympatickým típkem. Nirvanu mám moc rád ale jeho hysterické výlevy a zbabělé chování asi fakt nikdy nepochopím. Každopádně velmi dobré čtení.

06.05.2016 4 z 5


Sútra srdce Sútra srdce Osho

Skutečnost je tak strašně jednoduchá, že ji většina lidí není asbolutně schopna pochopit a hladá za ni něco velmi složitého.....silná kniha až běda!

31.03.2016 5 z 5


Kosmická kniha: O vzniku života Kosmická kniha: O vzniku života Jicchak Bentov

Spousta skvělých myšlenek a duchovních nápadů. které si však nezaslouží pouze jedno letmé předčtení.

27.01.2016 5 z 5