M-dynamit M-dynamit komentáře u knih

☰ menu

Sloni žijí do sta let Sloni žijí do sta let Miroslav Zikmund

(SPOILER) Miroslav Zikmund se svými společníky Miroslavem Náplavou a Petrem Horkým vyráží po 39 letech znovu na Srí Lanku. S novými společníky navštěvuje místa, kde byl s Hanzelkou. A nejen místa, ale i slona Rádžu s největšími kly opět shledá a některé lidi např. Čitrasena, který procestoval se svým divadlem celý svět a v 60 letech byl i u nás, tehdejším Československu. Na této publikaci se mi líbí to, že mohu srovnávat fotografie, které od sebe dělí čtyřicet let. Publikace H+Z patří mezi klenoty českého cestopisu a určitě je doporučuji všem, kdo má rád přírodu, zvířata a cestování . Obdivuji pana Zikmunda, že se na Srí Lanku vydal podruhé ve svém vysokém věku.

08.02.2024 4 z 5


Bílý tesák Bílý tesák Jack London

Bílý tesák- kniha o malém vlčeti, které se dostane do lidských rukou aniž by chtělo. Knížka se moc dobře čte a člověka hned pohltí. Ze začátku je smutná, ale má dobrý konec.

02.12.2023 5 z 5


Zlomený meč Zlomený meč Poul Anderson

Skandinávská sága plná vzrušení a akce od začátku až do konce. Je to jedna z knih, která mě zaujala a velice se mi na ní líbilo, že je plná detailů a nečekaných zvratů. Autor velice dobře vystihnul atmosféru a povahu všech hlavních postav. Postavy Valgarda a Skafloca jsou hodně rozdílné, ale i tak mají toho hodně společného.

26.09.2023 5 z 5