Lussier Lussier komentáře u knih

☰ menu

Černá kniha globalizace Černá kniha globalizace Moisés Naím

První seznámení s bývalým šéfeditorem "Foreign policy" Moisés Naím. Čtivý vhled do světa organizovaného zločinu, transnacionálních obchodních a pašeráckých sítí. Občas má autor tendenci věty příliš květnatě komplikovat, ale nejedná se o tak častý jev. Kniha je spíše pro člověka alespoň trochu znalého problematiky bezpečnostní politiky v mezinárodních vztazích. Kniha je sondou do světa korupce a klientelismu, špinavých peněz a je jakýmsi propletencem těchto faktorů s legální politikou, státním aparátem a soudci. Dobře vysvětluje transformaci mezinárodního politického systému a adaptaci zločineckých organizací po konci studené války a dále po 11. 9. Za mě plný počet bodů a už objednávám "Soumrak moci"

17.01.2018 5 z 5


Učebnice obecné psychologie Učebnice obecné psychologie Alena Plháková

Srozumitelné, stručné, učebnicové. Není co vytknout. Z českých děl pro mně nejlepší učebnice psychologie!

21.03.2017 5 z 5


Psychologie Psychologie Rita L. Atkinson

Skvělé, z hlediska psychologie všeobjímající dílo. Kdo má dobré znalosti z této knihy a rozumí jim, může se začít nazývat psychologem. Pro mne nejlepší naučná psychologická kniha co jsem četl!

21.03.2017 5 z 5


Přehledné dějiny světa Přehledné dějiny světa John Morris Roberts

Suprové řešení, které jsem dlouho hledal a našel. Ucelené dějiny světa ve stručné, nezahlcující kostce. Do této knihy se ještě mnohokrát podívám a autorovi děkuji za obrovské obohacení!

21.03.2017 5 z 5


Poslední tajemství Jana T. Poslední tajemství Jana T. Jaroslav Velinský

Celkově pokažená atmosféra do té doby pochmurných, ponurých a nepřátelských Stínadel. Mnohem lepší pocit ve mě navozovalo a tedy daleko lepší a čtivější příběh pro mně znamenalo pokračování Stínadelské triologie od pana Josefa Červinky (Grifina): Poselství ze Stínadel. To je pro mě ten pravý čtvrtý díl!

21.03.2017 3 z 5