lucky_luciano lucky_luciano komentáře u knih

☰ menu

Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Mafie po listopadu, aneb, Ryba páchne od hlavy Zdena Frýbová

Hodně zajímavé. A bohužel stále aktuální.

22.04.2020


Japonská bojová umění - budžucu Japonská bojová umění - budžucu Ivan Fojtík

Není špatná, pokud Vám jde o základní přehled. Kniha odpovídá době vzniku, tehdy prostě nebyl internet ani informace. Dneska všechno co v ní najdete snadno vygooglíte. Kniha už se špatně shání, občas se objeví někde v antikvaiátu. Přesto si myslím, že pokud zohledníme místo a čas vzniku knihu, nelze jí nic vytknout. Dnes jsou lepší knihy od zajímavých autorů, jako je pan Antonín Nowak, Jakub Zeman a další, přesto dávám plné hodnocení.

14.10.2019 5 z 5


Cuba - Záštita japonského meče / Tsuba - Japanese Sword Guard Cuba - Záštita japonského meče / Tsuba - Japanese Sword Guard Jakub Zeman

Knížka je krásná, autor je špičkový odborník na dané téma. Do tvorby knihy musel zjevně investovat spoustu času a peněz. A to se cení. Bohužel se to trochu odráží na poněkud vyšší ceně knihy. Maličko mi vadily chyby a překlepy v knize. AUtor asi chtěl ušetřit na korektuře a to se většinou nevyplácí. Nicméně i tak knihu doporučuji, jinak toho na podobné tém u nás opravdu nevychází.

14.10.2019 4 z 5


Asijská bojová umění Asijská bojová umění Robert W. Smith

Taková zlatá klasika. Kniha odpovídá době svého vzniku, což bylo někdy v sedmdesátých nebo osmdesátých letech. Tehdy moc informací nebylo, a to i přesto, že autor dlouhodobě žil v Japonsku. Přesto ji můžu doporučit. Pokud chcete takový "základní přehled", pak není vůbec špatná. Ale dnes jsou již lepší knihy na stejné téma a to i od našich domácích autorů (Zeman, Nowak atp.).

14.10.2019 3 z 5


Japonská bojová umění Japonská bojová umění Antonín Nowak

Výborná kniha. Na dané téma jsem doposud nečetl lepší. Vlastně ani nevím, jestli tady něco podobného, a to jak počtem stránek, enormním množstvím ilustrací tak obsaženými informacemi, vyšlo. Kdyby to šlo, dám klidně hvězdiček deset. Mám pocit, že jde o nějaké "limitované edice" nebo co, knihy nejsou k dostání v běžných knihkupectvích a dost možná žádné dotisky nebudou, jestli jsem to správně pochopil. Takže berte, dokud jsou.

14.10.2019 5 z 5