lawa lawa komentáře u knih

☰ menu

Dotkni se ran – Spiritualita nelhostejnosti Dotkni se ran – Spiritualita nelhostejnosti Tomáš Halík

Při čtení jiné Halíkovy knihy jsem se dost zasekávala v cizích pojmech a jiných kulturách, složitějších souvětích - takže jsem dlouho neměla odvahu na další knihu. ALE - tato je psána jinak, jednodušeji (nevyhýbá se sice zcela složitějšímu názvosloví, ale zas ho tam není tolik, abych vůbec nechápala, oč jde, nebo musela opakovaně běhat ke slovníku cizích slov) a neodbíhá od hlavního tématu. Skvělá kniha. Jestli někdo chce lépe porozumět utrpení, bolesti a ranám - jak lidským, tak ranám společnosti a ranám země, ranám Kristovým; najít pochopení, úlevu a snad i více síly, aby mohl těžkosti lépe, s pokorou přijímat i nést - vřele doporučuji. Tuto si rozhodně ponechám na opakované čtení.

25.03.2023 5 z 5


Varovné signály očkování Varovné signály očkování Anna Strunecká

Dostala jsem knihu jako dárek, ale to se nedalo... už i po předchozí zkušenosti s autorkou jsem si říkala, že v knize cos prohnilého... Zavádějící informace, neobjektivní, nesrovnávány s relevantními zdroji, neuvedená řada jiných studií, které neladí do názoru autorky... takže jsem hledala, jestli na tuto autorku nebyla nějaká recenze, reakce odborníků - a byla. Vidím, že tady v komentářích už taky jeden čtenář našel a jsem ráda za sdílení odkazu. Knihu nedoporučuji, leda že by se někdo chtěl naučit rozlišovat manipulátorsky laděné texty.

08.12.2022


Taková normální oběť Taková normální oběť Pavel Špatenka

Pro mě skvělá kniha a skvělý autor. Podepsala bych a podtrhla dvakrát každé slovo. Jasně, stručně, výstižně... o pozici, vlivu a způsobu jednání některých (a bohužel u starších generací spíše většiny) rodičů s jejich potomky - a s dopadem tohoto chování na ně, na vztahy, na další život. Až mě z toho bolelo u srdce; pomáhá k poznání a pomáhá s dalším krokem, když si aspoň z části uvědomíme, jak jsme na tom my sami. Nečekejte mainstreamové příjemné úsměvné počteníčko k nedělnímu čaji, ale rozhodně stojí za přečtení.

24.10.2019 5 z 5