lagareta lagareta komentáře u knih

☰ menu

Modrý zámek Modrý zámek Lucy Maud Montgomery

Tahle knížka je moje srdcovka, mám jí už dlouho, sehnala jsem si jí ve slovenštině, kde vyšla jako Osudný omyl. Čtu jí vždy, když "potřebuji pohladit na duši". Takže jakmile jsem zjistila, že je i česká verze, hned jsem si jí půjčila jako e knihu v knihovně...a byla jsem hrozně zklamaná z toho překladu, co to je? To snad někdo přepsal překlad z googlu? Opravdu mi to přišlo líto..
Zůstanu tedy u slovenské verze, která je poetická a krásná.

29.04.2024


Listopád Listopád Alena Mornštajnová

To byla síla, ještě mi tečou slzy...
Bohužel, jak píše autorka, my jsme měli štěstí, ale někde se toto stále odehrává...

07.12.2023


Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Tak za mne je to zatím nejlepší kniha od autorky, líbila se mi víc než Sedmilhářky a Tři přání. Byť jsem si dost jistá, že na podobný pobyt bych se nikdy nepřihlásila:)

19.10.2023 4 z 5


Hodina smrti Hodina smrti Joseph Thomas Sheridan Le Fanu

Už od dětství mám knížku povídek Zelený děs od tohoto autora a byla jsem zvědavá, jak si poradil s románem. Zklamaná rozhodně nejsem! Pro ty,co mají rádi příběhy ze "staré Anglie" určitě doporučuji!

27.07.2023 5 z 5


Vrány Vrány Petra Dvořáková

Přečteno za jeden den, z knížky mám husí kůži a pocit marnosti....kolik takových Bár na světě je.. též mám 2 dcery, ale tu ženskou, kterou v knížce nazývají mamka, absolutně, ani trošičku nedokážu pochopit. Dnes se mi nebude usínat snadno.

09.06.2021


Mlčící pacientka Mlčící pacientka Alex Michaelides

Tak já nevím, knihu jsem měla hrozně dlouho zamluvenou v knihovně, než mne přišla řada. Přečetla jsem jí během dvou dnů,ale... něco mi tam vadí...Theo? Alicia? Žádný hrdina není sympatický, člověk nějak nemá komu fandit, o koho se bát. Spousta věcí je nedovysvětlená, jenom nakousnutá... není to špatná knížka,ale je tu prostě to ALE

05.02.2021 3 z 5


Piknik na Hanging Rock Piknik na Hanging Rock Joan Lindsay

Náhodou jsem narazila na film a byla jsem nadšená, film stejně jako kniha není pro každého (manžel ho prospal :) ) Mne filmové zpracování, hudba, kamera okouzlilo a začala jsem se pídit po knize a čekat až vyjde v češtině. Byla jsem hrozně zvědavá, jak je vykreslena atmosféra, zvuky a je to paráda... akorát mě ještě stále zůstává pár nezodpovězených otázek :)

02.02.2021 5 z 5


První dobrodružství První dobrodružství Shuky Médina

Knížku si vypůjčil v knihovně syn a nakonec jsme si jí užili oba dva. Spojení gamebooku a komiksu nemá pro menší čtenáře chybu! A líbilo se i mně:)

02.01.2021 5 z 5


Doktore, šťastný a veselý! Doktore, šťastný a veselý! Patrick Taylor

Balzám na duši:)

02.01.2021 5 z 5


Doktore, teď to chce klid! Doktore, teď to chce klid! Patrick Taylor

V dnešní době coronaviru a hororových každodenních zpráv jsou pro mne laskavé příběhy pánů doktorů takový balzám na duši i na nervy:)

14.10.2020 5 z 5


Zmizení Sáry Lindertové Zmizení Sáry Lindertové Kateřina Šardická

Po knížce jsem v knihovně sáhla zcela neplánovaně díky obálce a názvu, obojí mě zaujalo. A přestože to není úplně moje parketa, tři čtvrtě knížky se mi fakt líbilo...no ale co ten konec? Nevím, z toho jsem dost rozpačitá...

08.09.2020


Houbařka Houbařka Viktorie Hanišová

Dočteno za 24 hodin a pořád se z toho nemůžu vzpamatovat... Jak je možné, že se toto děje! A děje se to, nedělám si iluze. Mně narozdíl od ostatních komentářů Sára sympatická byla, tu hrůzu,co prožila si nechci ani představovat. Dlouho potrvá než knihu dostanu z hlavy. Jednu hvězdu ubírám za konec... chybí mi tam.

17.06.2020 4 z 5


Jeden z nás Jeden z nás Shari Lapena

Tak nevím, nevím. Knihu jsem zhltla na jeden zátah..." Zbývá pár stran, tak musím zjistit,jak to je.." Potíž je v tom, že stejně jako v jiných knihách autorky, mi prostě chybí někdo sympatický,komu bych mohla fandit. Takže sice přečteno jedním dechem, ale stačilo jednou, pointu vím a myslím, že nebudu mít potřebu se ke knize vracet. Zatím nejlepší mi přišel Nevítaný host.

12.06.2020 3 z 5


Zelený děs Zelený děs Joseph Thomas Sheridan Le Fanu

Kniha mého dětství, mnohokrát čtená i když ne vždycky celá. Nejoblíbenější je Pokoj v hostinci Dragon volant, který jsem si dokonce později našla i jako film:)

08.06.2020 4 z 5


Oběť 2117 Oběť 2117 Jussi Adler-Olsen

A mně se to zase líbilo! Trochu jsem se bála, protože dost komentářů bylo rozpačitých,ale jsem spokojená a těším se na další díl!

08.06.2020 5 z 5


Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Stojednaletý stařík, který se vrátil, aby zachránil svět Jonas Jonasson

Vůbec se mi do té knížky nechtělo, bála jsem se, že budu zklamaná a nakonec dobrý. Člověk se musí oprostit od prvního staříka,ale to už je dost dlouho,kdy mě nadchnul. Takže nebojte se toho, lze číst i úplně samostatně a epizoda s rakvemi mě fakt pobavila:)

21.05.2020 4 z 5


Nůž Nůž Jo Nesbø

Knihy této série jsem četla všechny a Nůž se mi líbí líbí víc než předchozí díly. Fanouškům Harryho určitě doporučuji, ti co nezdají předchozí díly a tudíž historii postav si to tak neužijí.

07.03.2020


Počátek Počátek Dan Brown

Autora jsem docela dlouho nečetla a jsem spokojená, jasně, bylo to jako obvykle, ale to jsem jaksi čekala:) mně se vždycky líbí, že mi donutí hledat další informace... obrázky, fotky staveb, sekty a organizace...a to je dobře! V Barceloně jsem byla stejně jako v klášteře, kde kniha začíná a co! Po přečtení mám zrovna chuť se tam vypravit znovu:)

13.02.2020 4 z 5


Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Přečteno během dvou dnů, za mně zatím nejlepší kniha od autorky. Zajímavé, že v jejich knihách mám vždycky problém najít nějakou postavu, se kterou bych mohla sympatizovat. Tady to byli alespoň do jisté míry David a Riley, za to těch nesympatických má v knížce vždycky plno:)

01.02.2020 4 z 5


Dánská dívka Dánská dívka David Ebershoff

Pro mne byla hlavní hrdinkou Greta..
Pak jsem si ještě dohledávala nějaké informace...
Škoda, že na ní nečekal žádný happy end, zasloužila by si ho...a ta poslední Liliana operace mi přišla vzhledem k jejímu věku jako zbytečné riziko...

04.01.2020