L.K.V. L.K.V. komentáře u knih

☰ menu

Perunova krev I. Perunova krev I. František Kotleta (p)

Z knih od Františka Kotlety, které jsem četl, se z mého pohledu jedná o jeho nejslabší tituly.

Ocenil jsem, že se autor pokusil přivést na světlo světa knihu s tématikou Slovanských bohů a mytologických bytostí.

Akce jako taková, byla solidní a (ač smutné) líbilo se mi, v jakém stavu byli nejbližší pomocní, přátelé a kolegové hlavního hrdiny. Zvláštní, člověk by úplně nečekal společenský komentář v knize od F. Kotlety.

Jediný důvod, proč jsem dal 3/5 na oba díly této série je, že jsem očekával něco více ohledně Slovanských božstev.

Na druhou stranu jsem si zároveň užil, jak hlavní hrdina a jeho přátelé srovnali hrací pole s "božskými" bytostmi díky moderní technice.

Dále pak mytologické postavy, jakožto různé děti Chors byli zajímavé. A pak samozřejmě "Nejsem mňamka" krom hodně zvrácených scén, měla téměř Kulhánkovský nádech ala "No, taštičku ne." Takže bravo mistře.

Závěrem, zábavné, ale z mého pohledu slabší než jiné knihy od stejného autora.

I přesto, že jsem dal 3/5, je to spíš 3,5/5 možná až slabá 4/5.

10.10.2018 3 z 5


Čepel entropie Čepel entropie Vilém Koubek

Kniha to nebyla špatná, přečetl jsem ji na jeden zátah. (Skončil jsem někdy ve tři hodiny ráno) Takže pokud jde o kvalitu akce a i toho černého humoru, mohu jedině chválit a doporučit.

Důvod, proč jsem udělil 3/5 je jednoduše proto, že i když si dokážu užít akci jen pro její zábavu, a brutalita scén je také něco co dokáži patřičně ocenit, čekal jsem více od příběhu.

Tohle se může jevit jako naivní představa, a s tím bych i souhlasil. Nicméně předtím než jsem se rozhodl knihu pořídit, četl jsem jednu recenzi. (Díky které jsem i knihu objevil) A jelikož se autor snažil o absenci "spoilerů" a citoval i z obálky samotného díla, měl jsem dojem, že kniha bude mít hlubší příběh.

Pak v rámci čtení, když autor představil některé z postav, jsem očekával něco hlubšího nebo nějaký zvrat atd., který se nakonec nekonal.

Závěrem, knihu bych stále doporučil. Je jisté, že i autor sám očekával, že osloví spíše užší okruh lidí. To co si předsevzal, a to napsat knihu plnou akce a brutalit, splnil. A doufám, že se u tvorby bavil alespoň z poloviny tak jak já u samotného čtení.

10.10.2018 3 z 5