kytka25 kytka25 komentáře u knih

☰ menu

Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

Velmi dobře chápu oblíbenost této skvělé a nesmírně čtivé série. Ano některé věci tam úplně nesedí, ale to nic nemění na faktu, že si vás děj a charismatické postavy získají tak, že ani nepostřehnete, že je jedna hodina ranní.
Celaena je hrdinka, která se vám hned dostane pod kůži a spojuje tvrdost, jemnost, chytrost a vtip. Co si přát víc.
Je mi jasné, že první díl je počinem rozjezdovým, přesto jsem maximálně spokojená a těším se, kam nás autorka zavede příště.
Doporučuji!

11.02.2018 5 z 5


Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Nemám slov.
Není nutnost si tyto povídky přečíst, ale podle mě je to potřeba. Najednou mám pocit, že se na Celaenin svět dívám zase trochu jinak a rozhodně teď mnohem lépe chápu chování některých postav. A ten konec...všichni čekali, co se stane, ale na TOHLE se prostě nešlo připravit. Tak smutný..

28.10.2017


Cornelia - Zelená magie Cornelia - Zelená magie Lene Kaaberbøl

kniha se mi moc líbila.

04.06.2017 5 z 5


Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Knížka mě ze začátku bavila. Bylo to něco naprosto nového. V polovině jsem se trochu zadrhla. Ale dočetla jsem knihu se zatajeným dechem. Konec byl úžasný a celkově se mi líbil ten nápad napsat něco, co je pro změnu z Číny. Jejich mytologie je uchvacující. Víc knížek jako tato, prosím. Navíc obálka je naprosto nádherná.

19.05.2017


Třpytný dvůr Třpytný dvůr Richelle Mead

Naprostá pecka!!! Knížka mě dostala jak dějem, tak i postavami, které mi byly sympatické a vcítila jsem do nich. Pro mě to byla první kniha od autorky, ale už se nemůžu dočkat na další díl, který vím, že mě nezklame. Velmi doporučuji a myslím, že se to bude líbit čtenářům, kterým se líbila Selekce. 5 Hvězdiček.

19.05.2017 5 z 5


Tajemství krve Tajemství krve Sienna Mercer

Kniha byla krvavá.

25.04.2017


Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

druhý díl nezklamal, podle mě je lepší, než první, ale to spíše proto, že se v něm trošku víc rozjedou intriky...akorát si spisovatelka trochu ujela na popisu vztahu hlavní hrdinky s jedním z obdivovatelů, ale vzhledem k tomu, že už mám dočtené další knížky a nechci spoilovat, tak prostě jenom musím říct, že jí to po dočtení série odpouštím (prostě se asi potřebovala vybít, což se jí povedlo a v dalších dílech už je zase umírněná)...jinak po dlouhé době příjemná série, která se lehce čte, pobaví a potěší, už se nemůžu dočkat, až vyjde i český překlad:)

25.04.2017


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

1. Jasně, mělo to svý mouchy, nebylo to dokonalý ani tak úplně "drsný" jak se z anotace zdá, ale... je to první díl ze šesti, takže se dá tušit, že tohle bude "rozjezd".
2. Co se týče postav, já byla spokojená, s vražedkyní jsem neměla problém, jak mnozí tvrdí a kapitán i princ se mi moc zamlouvali, trojúhelník mi nevadil, na nic si nehrál a bylo to jasný už od první kapitoly. Tady je na místě připomenutí, jakého je kniha žánru (ya fantasy) a podle toho je k příběhu třeba taky přistupovat!
3. Pokud jde o pro mě ABSOLUTNĚ nepochopitelné přirovnávání k HG... zajímalo by mě, kdo tuhle fámu vypustil jako první, dokud jsem si o téhle údajné podobnosti nepřečetla, ani omylem by mě to nenapadlo, takže jednou pro vždy - ne, není to tomu podobný!
4. A děsně se těším na další díl, určitě se to víc rozjede, Celaena začne řádit jak černá ruka a celý se to pěkně zamotá ;)

25.04.2017 5 z 5


Královna stínů Královna stínů Sarah J. Maas

Lepší knihu jsem v životě nečetla. Ani jsem nešla spát, abych to mohla dočíst, přesto nevím proč jsem čekala, že to bude poslední díl . Nespoutané, krásné, úžasné a celé promyšlené. Je to naprosto skvělá sériie, kterou si každý zamiluje. Krev vám bude pulzovat v žilách, srdce vám bude tlouct rychleji a pocítíte zimu. Prožijete každý pád a každou maličkatou radost. Ale rozhodně se nebudete nudit. Příběh budete hltat a prožívat do poslední stránky. Aelin je moje oblíbenkyně!!!Kniha opět parádní. Ze začátku stejně jako u předchozí lehce váhavé pocity, během děje jsem však opět byla utvrzena v tom, že tahle série ví, kam směřuje. Nemůžu se dočkat na další díl.

24.04.2017


Dědička ohně Dědička ohně Sarah J. Maas

Podle mě to byla dobrá kniha,ale nebavil mě začátek kdy se Celaena Sardothien (Aelin Galanthius). Dala jsem pět hvězdiček, protože pokračování této knihy mě hodně překvapilo.Tu knihu sem začala číst, protože mě zajímalo co se stalo když doplula do wendllinu.Co se stane s chaolem.Asi nejvíc se mi líbilo jak Aelin Galanthius přemohla prince valgů. Moc mě nepřekvapilo když se Jeřáb stal Aeliným carranam.Setkání s královnou víl Maeve bylo hodně napínavé. Musím však uznat že mě nebavily části s Chaolem, Doriane a Sorschou. Část s čarodějnicemi byla podle mě, řekla bych že se dala číst a nenudila jsem se u toho tolik jako když jsem četla o Chaolovi, Dorianovi a Sorsche. Jinak ke konci musím říct že tento díl byl úžasně propracovaný, jak dějové linie, tak charaktery a vtahy postav. Tento díl se autorce povedl, doufám že další díly budou taky napínavé, že budou taky tak dobré nebo ještě lepší. Už se těším až začnu číst další knihu Královna Stínů.

22.04.2017 5 z 5


Princezniny deníky Princezniny deníky Meg Cabot

super kniha lepší než sem čekala.

25.02.2017


Dům Thendara Dům Thendara Marion Zimmer Bradley

super kniha,moc se mi líbila.

15.01.2017 5 z 5


Konečně doma Konečně doma Adam Rex

moc se mi to líbilo tahle kniha je úžasná.Asi si jí přečtu po druhé.

13.01.2017 4 z 5


Záchrana v poušti Záchrana v poušti Sharon Siamon

úžasná kniha právě sem ji dočetla

13.01.2017 3 z 5


Skleněný trůn Skleněný trůn Sarah J. Maas

před týdnem jsem ji dočetla je to super kniha strašně moc se mi líbí.

12.01.2017 5 z 5