knizni.anonymka knizni.anonymka komentáře u knih

☰ menu

Skrytá válka Skrytá válka H. J. Bornemisza

Ocitáme se ve světě, v kterém zuří válka a mladý Reynard se přihlásí do války jako žoldák za vidinou dobrodružství a peněz pr svou sestru. Jenže Reynard čelí tvrdé realitě, kde zjišťuje že ve světě, kde žije není nic jak se zdá a že trpaslici či další kouzelná stvoření nejsou je pověrami jak si myslel.

Tohle je vážně dobrá fantasy, která má ale i spoustu myšlenek a citátů o morálních dilematech a tom, že člověk někdy musí udělat věci kterých později lituje.

A Reynard udělala spoustu věcí kterých lituje, udělal i spoustu věcí s kterými jsem nesouhlasila, ale vždycky jsem věděla proč je udělal, protože měl vývoj. Doopravdy velký vývoj a i když by ho šlo brát za zápornou postavu, tak pro mě to byl ten hodný… svým způsobem, protože ve válce lidi dělají jen to co musí, a ještě když se jim celý svět obrátí vzhůru nohama a začne je v boji trénovat trpaslík, kterého jsem si ale oblíbila a scény s ním jsem si užívala, protože byl veselý, ale taky moudrý (jak by taky ne, když na světě prožil už stovky let). Potom tam byl ještě jeden chlapec, který viděl trpaslíky a další stvoření, ten měl své dost silné backstory a opět jsem s ním často nesouhlasila, ale chápala jsem ho. Teda většinou.

A propracované nejsou jen postavy, ale taky svět, který autorka vytvořila. Protože ať už to byl jen svět lidí nebo i nadpřirozena, tak jsem byla nadšená, jen si mi pletla nějaká místa, naštěstí má kniha i mapku.

I děj byl dobrý, měl spád a pořád se něco dělo se tam pořád něco, ať už na bojišti nebo při tréninku boje.

Taky je osvěžující, že je hlavní postava mužská, protože v poslední době čtu jen o samých ženských hrdinkách. A taky tu nečekejte žádnou romantickou linku, je tam sice pár,náznaků…ale to je vše. A za mě to je dobře, protože tohle je čistokrevná fantasy s prvky hororu.

25.04.2024


Navždycky Navždycky Nofreeusernames (p)

Mei miluje čokoládu, Harryho Pottera a Trevise-svého nejlepšího kamaráda. A co nesnáší? Liama, svého souseda, který nesnáší ji.
Že už jste tohle někde slyšeli? Nejspíš jo. Protože to je prostě klišé, ale dobře napsaný.
Je to prostě vtipný příběh o holce, která hledá svou první lásku a zažívá u toho lepší i horší chvíle. A kdyby spolu postavy mluvily, tak by knížka mohla být o polovinu kratší, ale to nejspíš nikdo nechceme, protože mě osobně tohle baví, i když vím, jak to nejspíš skončí, tak to pořád chci číst. Baví mě ten styl psaní, baví mě ta popkultura, které tam je tak akorát. A baví mě ty postavy, občas mě Mei lehce štvala svou nerozhodností a sebestředností, ale to všechno vynahrazuje Liam, Trevis a Ava, kteří jsou prostě úžasní a vtipní.


Jak jste si možná domysleli, tak tam je milostný trojúhelník. A já absolutně nevěděla komu mám fandit, protože jsem si zamilovala oba kluky, Ale možná, že Liam o trošinku vede.


Takže pokud si chcete odpočinout a jen se nechat unášet příběhem, tak vám mohu knížku s čistým svědomím doporučit

10.03.2024 4 z 5


Začátek po konci Začátek po konci Jana Jordanová

Ellie se má stát smrtkou, bytostí která pomáchá duším zemřelých jít dál. Ale musí projít výcvikem a zkouškami, kde musí nejen porazit své soupeře, ale zdá se že má o proti ostatním nevýhody, někdo totiž nechce aby uspěla.

Knížka se četla vážně rychle, jsme hned vhozeni do děje, kde netuší nic víc než samotná Ellie (takže skoro nic). Stránky rychle utíkají pod rukama, díky krátkým kapitolám, u kterých jsem hru Ještě jednu kapitolu, drtivě prohrála.

Ellie byla reálná hlavní hrdinka, celkově byli všichni docela uvěřitelní. Ale nejvíce jsem si oblíbila Ozzyho. Měl sice jednu scénu, kdy bych mu nejradši vrazila, ale potom už na žebříčku oblíbenosti stoupal.

Autorka vystavěla zajímavý svět, o kterém toho moc nevíme. Ráda bych se dozvěděla více. Doufám, že mi to umožní druhý díl.

A navíc ta obálka... k tomu snad nemusím noc dodávat.

Moc děkuji autorce za poslání e-knihy

22.11.2023 5 z 5