Klárka012 Klárka012 komentáře u knih

☰ menu

Písečníci a probuzení krále Písečníci a probuzení krále Václav Dvořák

Písečníci a probuzení krále je pokračováním knížky Písečníci a bludný asteroid. Po přečtení poslední stránky prvního dílu jsme netrpělivě na stránkách pana Dvořáka vyhlíželi pokračování a dočkali jsme se.
Knížku jsme si opět užili všichni a tentokrát se k nám přidal i děda :-)
Máme Písečníky moc rádi, přinesli nám a našim dětem spoustu pěkných společných chvil a kdyby šlo tvorbu pana Dvořáka nějak podpořit a " urychlit" - uděláme to moc rádi. Držíme palce pro další tvorbu a těšíme se na další knížky.
Pan Václav Dvořák se stal naším oblíbeným rodinným autorem a s nadšením jsme zjistili, že je tomu tak i v rodinách velké většiny našich přátel. Takže klobouk dolů a velké díky za jeho knihy.

17.03.2024 5 z 5


Písečníci a bludný asteroid Písečníci a bludný asteroid Václav Dvořák

Jde o prvotinu spisovatele Václava Dvořáka. Nevěděli jsme, co od knížky čekat, ale od prvních stránek bylo všem v naší rodině jasné - našli jsme ji. Naši rodinnou knížku, u které budeme s dětmi trávit večery, u které se budeme společně smát, u které budeme společně napnutí a o které si budeme společně povídat.
Jestli chcete pro své děti něco udělat, buďte s nimi a vezměte do party Písečníky. Naučte děti číst a knížky milovat. Vynaložené úsilí se Vám tisíckrát vrátí. Za nás absolutně TOP

17.03.2024 5 z 5


Jak se vaří drak Jak se vaří drak Václav Dvořák

Toto je nejnovější knížka pana Dvořáka a musím říct, že je opět parádní.
Četli jsme ji celá rodina, hlavně děti byly nadšené.
Od poslední stránky zcela vážně uvažujeme nad nákupem agamy :-)
Teď vážně - knížka je určena dětem tak od 9 let a horní věkové hranici se meze nekladou. Dokonce i naší babičce se knížka líbila a s dětmi ji přečetla ještě jednou. Myslím ale, že šikovné děti ji zvládnou samy, ale ty společné okamžiky vám nikdo nesebere a ty jsou na tom to nejhezčí. Za mě jedna z nejhezčích rodinných knih poslední doby.

17.03.2024 5 z 5


Já, Finis Já, Finis Václav Dvořák

Knížku Já, Finis jsem přečetla minulý rok na dovolené. Její trochu temnější děj mě opravdu pohltil. Líbila se mi celková myšlenka, jak je děj napínavý a propracovaný až do velkého finále. Byla bych ráda, kdyby bylo pokračování. Tak snad se dočkám.

17.03.2024 5 z 5


Já, Finis Já, Finis Václav Dvořák

Autorova druhá kniha. Po Písečnících a bludném asteroidu mě příběh překvapil. Cílený na o něco starší čtenáře, o hodně jiný styl. Co ale zůstalo je čtivost. Jakmile se čtenář dostane do nového světa, knihu už nejde odložit. Krátké kapitoly, nádherné ilustrace a samozřejmě příběh - postupné odhalování toho, co se s klukama v novém světě děje, přidávání dalších a dalších překážek a hlavně čekání, jak to s Finisem (a nejen s ním) nakonec dopadne. Miluji Tygra!

13.09.2020 5 z 5