Khalidah Khalidah komentáře u knih

☰ menu

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

Na tuto knihu už jsem se chystala hodně dlouho a nakonec mě k ní postrčila čtenářská výzva. Nejde jen o prvoplánový laciný horor. Jednotlivé prvky a detaily se v příběhu opakují až vyústí v tragický konec. Na mě kniha spíš působila velmi smutně. Popis prožívání smutku nad ztrátou milované osoby byl velmi podrobný a konec příběhu mě pak hodně zaskočil.

24.07.2023 4 z 5


Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Příběh mladičké maminky Lindy mě úplně pohltil. Styl jednoduchého vyprávění v první osobě knížce naprosto sedl. Osud hlavní hrdinky, její odloučení od dcerky a následný návrat zpátky byl velmi dojemný a nenechá na sebe zapomenout.

13.07.2023 4 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Po knížce jsem sáhla, abych si připomněla čas strávený v New Yorku a v Brooklynu. Autorka hezky vystihla místní atmosféru a charakter newyorčanů. Příjemné oddychové čtení, i když ne vždy úplně realistické :)

10.07.2023 3 z 5


Do posledního dechu Do posledního dechu Robert Bryndza

Téma čtvrtého případu Eriky Fosterové bylo opravdu zajímavé. I v běžném životě si lidé mnohokrát neuvědomují, že obsah jejich profilů, které sdílí na socialních sítích, se může dostat do zcela špatných rukou a mít i osudné následky. Tentokrát autor odhalil identitu pachatele už před koncem knihy, ale na napínavosti to příběhu vůbec neubralo. Pachatel byl teda neskutečná bestie a z popisů jeho myšlenek a činů mě až mrazilo. Těším se na další pokračování této série.

06.06.2023 4 z 5


Temné hlubiny Temné hlubiny Robert Bryndza

Tak to byla zase jízda! Další napínavé čtení od RB. Pachatele autor odhaluje až na posledních stránkách knihy a byl to teda opravdu překvapivý twist na závěr. A zase si mě získali vždy sympatičtí vyšetřovatelé Erika, Mossová a Peterson.

25.05.2023 5 z 5


Ostny a oprátky Ostny a oprátky Jiří Padevět

Opravdu geniální. Každý příběh mi na konci vyrazil dech.

21.05.2023 5 z 5


Noční lov Noční lov Robert Bryndza

Výborně napsaná kniha ve stylu severských detektivek, které mě tak baví. Velmi zajímavý byl popis z pohledu pachatele a odkrývání jeho minulosti a pohnutek. Za mě se mi líbila o něco víc než Dívka v ledu.

21.05.2023 5 z 5