kenjirocz kenjirocz komentáře u knih

☰ menu

Mistři tajné služby Mistři tajné služby Václav Pavel Borovička

Pokud si odmyslíme lehkou ideovou podbarvenost, bez které by asi kniha nevyšla, tak napsáno naprosto brilantně a velmi čtivě.

13.02.2012 4 z 5


Vůdcovská tajemství profesionálního válečníka Vůdcovská tajemství profesionálního válečníka Richard Marcinko

Nelze než doporučit. Žádné "managerské kecy", vše ověřeno praxí a podloženo úspěchy. Mělo by být povinnou četbou pro všechny, kdo řídí tým lidí - a nejen pro ně.

13.02.2012 5 z 5


Ani mouše by neublížili Ani mouše by neublížili Slavenka Drakulić

Strhující kniha, co se čte jedním dechem. Jediné co mi brání dát 5 * je mírná přepojatost autorky, což na druhou stranu lze pochopit.

13.02.2012 4 z 5


Kmotr se vrací Kmotr se vrací Mark Winegardner

Kvalitě M.Puza se nepřibližuje ani na dostřel, což ostatně není nic snadného. Za daleko horší považuji snahu navázat na geniální dílo M.Puza. Jak již bylo uvedeno, říká se, ze kdo četl Kmotra, tak tuto knihu nepochopí, s čímž nelze než souhlasit. Puzo byl původem Ital, znal prostředí italských přistěhovalců, stejně jako italskou/sicilskou povahu. To se o autorovi říci nedá, naprosto chybí věci, které dělají Kmotra kmotrem - lsti, geniální tahy mafiánů, pomsta snědená "za studena", chladná vypočítavost, ledový klid Michaela atd. U některých pasaží budete kroutit hlavou a říkat si "snad není tak hloupý, aby to udělal takto" případně "tak takhle by se mafián nikdy nezachovat, taková slova by nikdy nepronesl". Odpad!

13.02.2012 odpad!


Mezi mariňáky Mezi mariňáky Steven Preece

syrové, místy až šokující, nicméně velmí čtivé

13.02.2012 4 z 5