Jarrée Jarrée komentáře u knih

☰ menu

Svědectví o životě v KLDR Svědectví o životě v KLDR Nina Špitálníková

Knihu jsem nedokázala dočíst. Nepochybuju o tom, že je putavě a zajímavě napsaná, ale ta fakta o životě v KLDR jsou šílená. Z ideologie, která doslova vymývá mozky, se mi dělalo špatně.

11.07.2022


Kodaňská Píseň písní Kodaňská Píseň písní Annette Bjergfeldt

Ke knize jsem se dostala náhodou na doporučení. Předčila moje očekávání! Nádherný jazyk plný metafor. K některým pasážím jsem se vracela, abych se nestačila divit, jak někdo dokáže pomocí popisu barev zachytit okamžik. Rádoby vtipný začátek ale střídá dramatický děj. Nechtělo se mi s knihou loučit, je skvělá!

11.07.2022 5 z 5


Srdce Evropy Srdce Evropy Pavla Horáková

Po Teorii podivnosti jsem byla zklamaná a knihu jsem od čtvrtiny četla jen letmo. Je obdivuhodné, kolik autorka získala informací, ale po chvíli jsem byla přehlcená a do čtení jsem se musela nutit, připomínalo mi to encyklopedii. Prolínání příběhu Anežky a Kateřiny a dvou časových období je zajímavé. Moc pěkný koncept, ale na mě pomalý spád.

11.07.2022 2 z 5


Teorie podivnosti Teorie podivnosti Pavla Horáková

Jedna z mých nejlepších knih. Přečetla jsem za víkend. Líbil se mi spád děje a až neuvěřitelné zachycení každé myšlenky. Magický realismus je mým nejoblíbenějším žánrem. Kniha právem získala Magnesii Litera. Pro mě po dlouhé době literární objev.

11.07.2022 5 z 5


Rybí krev Rybí krev Jiří Hájíček

Hájíček je pro mě objev. Přečetla jsem všechny jeho knihy, ale Rybí krev je nepřekonatelná. Patří mezi mých 5 top.

11.07.2022 5 z 5