janusss janusss komentáře u knih

☰ menu

Hluboká modř moře Hluboká modř moře Marie Lamballe (p)

Skvělá kniha nemohla jsem se od ní odtrhnout. Dvě dějové linie do sebe na konci skvěle zapadnou. Děj z druhé světové války opravdu vezme za srdce a konec knihy je krásná romantická klasika :-).

25.03.2020 5 z 5


Pád titánů Pád titánů Ken Follett

Skvělé čtení, všechny 3 díly. Dozvěděla jsem se hodně o nedávné historii, která mě až tak nezajímá. Mám ráda spíše středověk :-) Doporučuji všem přečíst

28.10.2019 5 z 5


Růže bílá, černý les Růže bílá, černý les Eoin Dempsey

Po dlouhé době jsem četla knihu jedním dechem, za dva dny přečtena. Opravdu doporučuji.

28.10.2019 5 z 5


Noční země Noční země Kai Meyer

Tato kniha má jedno velké plus a jedno velké mínus.
To velké plus je nádherný svět knih ve kterém se příběh odehrává. Všechny ty jednotlivé prvky: dušeknihy, bibliomantika, refugia, exlibri,... A potom ještě všichni ti roztomilí knižní tvorečkové: origami, Ypsilonzet (ten je nejlepší), zobáknihy, mluvící křeslo a lampa, inkoustovci,... Ano, počítám i ty záporáky, protože autor vytvořil nádherný knižní svět, který by dokázal vymyslet vskutku jen knihomol do morku kostí.
A teď to velké mínus: autorův styl psaní. To že vymyslí krásný svět je jedna věc, ale děj je zbytečně komplikovaně napsaný a jeho postavy jsou suché, povrchní a naprosto bez osobnosti. Není tam jediná postava kterou bych si oblíbila (myslím teď lidi... kdo by si neoblíbil hejno písmenek nebo skládanky z papíru požírající prach? :-D)
Tato knížka v mojí knihovničce symbolizuje moji lásku ke knihám. Je ztělesněním mého knihomolství. Proto nelituju že jsem si ji koupila...

12.12.2017 3 z 5


Ve službách bohyně Ve službách bohyně Jan Yetti Arbter

První kniha mé opravdu bavila. Druhá kniha mě bavila ze začátku, ale jen do doby, než Kostaze ,,vykopli'' z Krčmy. Potom už děj nabral spád - čím dál víc mě štvalo, jak se Kostaz začal chovat a tím koncem to autor zabil úplně. Byla jsem z toho konce opravdu zklamaná až naštvaná. Škoda, jinak fajn knížka... Druhý díl už sinepřečtu.

P.S Po celou dobu čtení jsem měla tendenci číst jméno Kostaz jako Konstanz :-D

23.09.2017 3 z 5


Třetí stříbrná kniha snů Třetí stříbrná kniha snů Kerstin Gier

Konečně jsem se dočkala tohoto dílu! Pořád totiž odkládali jeho vydání, ale to čekání stálo za to.
Kniha, vlastně i celá série, mě nesčetněkrát rozesmála. Miluju autorčin humor. Také mi tolikrát bušilo srdce při napínavých částech. A samozřejmě i u zamilovaných.
Snový svět je skvělé téma zakomponované do skvělého příběhu plného tajemství, lásky a humoru. A na konci všeho do sebe krásně zapadá a vám docvakne takové to: ,,Ahá!''
Kerstin je opravdu moje oblíbená autorka a rozhodně doporučuji její knihy.

19.06.2017 5 z 5


Za zrcadlem Za zrcadlem Alina Bronsky

Přiznám se, že jsem od toho čekala mnohem víc. Celá ta kniha byla vlastně o tom, že se Juli vzteká že nic neví, tím pádem my také nic nevíme a až ke konci se to trochu rozjelo. Za mě nic moc.

22.02.2017 1 z 5


Za 15 minut psychologem Za 15 minut psychologem Anne Rooney

Je to super hlavně pro lidi, kteří se neodborně zajímají o psychologii. Jako já :-)

07.02.2017 5 z 5


Mrtvé město Mrtvé město Erin Hunter

Úžasná knížka, ale musím říct, že není jen tak pro každého. Má hodně specifický styl (hlavně si zvyknout na ty psí pojmy: Velké zavrčení, Hlučné klece, Dlouhá packa,...). Ale bez toho by to nebylo ono. Pes neví, co je auto, je to pro něj jen Hlučná klec do které sedají Dlouhé packy, aby byli rychlejší... Je tam skvěle vyjádřena psí duše a pohled psa na svět. Proto je jedna z mých nejoblíbenějších.

05.01.2017 5 z 5


Všude dobře, doma nejlíp Všude dobře, doma nejlíp Jacqueline Wilson

Když jsem byla mladší, četla jsem Wilsonovou hrozně ráda. Postupem času mi její knihy připadají strašně tragické plné rozmazlených děcek. Já vím, že to tak asi v životě je, ale já se prostě nedokážu do těch postav vžít. Je to řada rozmazlených fakanů. Kromě její série První (láska, starosti,...) a Holky z popelnice, se mi ty knihy čím dál více nelíbí. Ani se mi nelíbí ilustrace Nicka Sharrata.

27.12.2016 odpad!


PinkMuffin@BerryBlue – Předmět: Zatoulaný e-mail PinkMuffin@BerryBlue – Předmět: Zatoulaný e-mail Hortense Ullrich

Jedna z nejvtipnějších knih, které jsem kdy četla!

27.12.2016 5 z 5