Janav1 Janav1 komentáře u knih

☰ menu

Kam zmizel zlatý poklad republiky Kam zmizel zlatý poklad republiky Stanislav Motl

Bezprecedentně napsaný dokument o našem zlatém pokladu. Kniha má ovšem ještě druhou dějovou linku ukazující, že hrdost k republice a národu má většinou pouze spodní vrstva lidí. Po přečtení knihy, nemohu pochopit, že historické zlaté mince, které jsme několikrát zaplatily, nebyly prohlášeny za národní poklad a byly prodány za zlomkovou cenu do Německa. Kniha přesně popisuje povahu vládnoucích elit národa, kteří za mrzký peníz a moc by prodali poslední kousek naší země.

04.03.2023 5 z 5


Z minulých věků Z minulých věků Karel Leger

Úžasně napsané tři historické povídky z dávných věků naší historie. První z povídek se objevila v pokračování Zlatého věnce. Naprosto kouzelně napsané pro všechny romanticky založené historiky. Autor si hraje se slovy a jeho popis krajiny a děje nemá potřebu obrázků...mlha kouřila se z ustydlé rozvlhlé země, po černých tůních vláčela se, v trní a ve vrbách zachycená....

04.03.2023 5 z 5


Smrt vzdušných obrů Smrt vzdušných obrů Jan A. Novák

V celku pěkná knížka mapující historii vzduchoplavby od jejích začátků až po její vrchol a rychlý konec v předvečer 2. sv. války. Docela čtivě napsáno. Určitě by měl přečíst každý, kdo se o vzducholoďe zajímá.

04.03.2023 4 z 5