jan8368 jan8368 komentáře u knih

☰ menu

Knihkupec z Kábulu Knihkupec z Kábulu Åsne Seierstad

Pohled do islámské rodiny a společnosti. Kniha má zajímavé pasáže, ale i pasáže, které jsem autorce tak nějak nevěřil. V knize je hodně jmen, uvítal bych zjednodušený “rodokmen". V podstatě souhlasím s komentářem od dlabikk.

05.02.2024 3 z 5


Náměsíčníci - Jak Evropa v roce 1914 dospěla k válce Náměsíčníci - Jak Evropa v roce 1914 dospěla k válce Christopher Clark

Kniha by si zasloužila poloviční stopáž. Přišlo mi, že pán neumí vypichnout to důležité, a tak tam projistotu dal uplně všechno. 200 stránek čtete jenom o tom, co se dělo na balkáně. A když už se konečně dočtete k onomu atentátu, tak zjistíte, že je před vámi ještě dalšich 200 stran. Odloženo na neurčito.

04.12.2023 3 z 5


Islámský stát - Blízký východ na konci časů Islámský stát - Blízký východ na konci časů Ondřej Beránek

Vše důležité a zajímavé se dočtete do strany 100. Poté už mě to vůbec nezaujalo.

04.12.2023 3 z 5


Velké proměny Velké proměny Václav Smil

Knihy s názvem Velké proměny, Jak svět doopravdy funguje, Čísla nelžou jsou jedna a ta stejná kniha. Čtete vlastě to samé dokola. Myslím, že kniha Jak se vyrábí dnešní svět taky zapadne do této skupinky. Ale to už zjišťovat opravdu nemusím. Třikrát to stačilo.

03.12.2023 2 z 5


Lubjanka III. patro Lubjanka III. patro Tomáš Sniegoň

(SPOILER) Při čtení knihy mi připadlo, že SSSR bude na věčné časy. Za jeho éry bylo snad všechno v pořádku. Co bylo před ním i po něm nestálo za nic. Kniha je to zajímavá, ale chybělo mi tam více kritiky. Pár zajímavých informací tam taky bylo - vznik dezinformací a falešné rakety na přehlídkách. Pán moc dobře věděl co může říct a co už ne (ukrajinský hladomor - prostě byl). A samozřejmě stále stejná písnička jako dnes. My jsme ti hodní a Amerika ta zlá. Na závěr jedno přiznání, které tam bylo: na západ jsme nikdy neměli.

15.08.2023 3 z 5


Inspirace Baťa Inspirace Baťa Gabriela Culík Končitíková

Knihu jsem přestal číst na straně 44. Potom jsem ji v rychlém sledu jen prolistoval a zavřel. Bohužel kniha na mě působí stylem: napíšu knihu o seberozvoji, kterých je vydaných asi 100, ale jak to prodám? Jo, dám tam Baťu. Knihu jsem dostal. Kniha je pro všechny, kdo rádi čtou pohádky otom, jak mají žít.

12.02.2023 1 z 5