J450N J450N komentáře u knih

☰ menu

Protiúder Protiúder Joshua Dalzelle

Přečteno za jediný den, děj ubíhá velice rychle, má spád. Sérii hodnotím velice kladně, určitě doporučuji přečíst komplet. Neméně skvěle napsané a bez zbytečných řečí okolo. Jak autor sám říkal, je to to nejlepší, co zatím napsal.
Děj je místy předvídatelný, ovšem pár zvratů a otázek, které nás budou trápit až do samého konce, se tu najde.
*SPOILER*
Vzhledem k tomu, že se z tohoto světa bude odehrávat několik dalších knih, čeká nás poměrně happyend, ovšem ne úplný, smrt některých postav je nevyhnutelná.
Na posledních několika stránkách skvěle popsané motivace Fágů i Vruahnů.
*KONEC SPOILERU*
Nemůžu jinak, než dát pět hvězdiček, ovšem půl hvězdy bych ubral za překlepy a chyby v textu, kterých je na můj vkus hlavně v poslední části poměrně dost, což ovšem není chyba autora.
5* :)

01.05.2017 5 z 5


Volání do zbraně Volání do zbraně Joshua Dalzelle

Pokračování, kterého jsem se nemohl dočkat. Děj opět rychle ubíhá, skvěle a věcně napsané, není tam skoro žádná "omáčka okolo".
Až na pár politických jednání se děj odehrává převážně opět na Wolfově torpédoborci TCS Ares, skvěle popsané bitvy, děj zajímavý. Co se týče konce, může se zdát, že je ušitý horkou jehlou, ovšem opravdový smysl začne dávat až po přečtení následujícího dílu "Protiúder", který je neméně úžasný .
5* :)

01.05.2017 5 z 5


Válečná loď Válečná loď Joshua Dalzelle

Zaujal mě námět a vzhledem k tomu, že mám rád sci-fi tohoto typu, neváhal jsem a knihu hned koupil. A musím říct, že jsem opravdu nelitoval.
Nejdřív nás čeká uvedení do děje, mírně se táhnoucí začátek na stanici Jericho, ale jakmile Modrý Kabát vyletí do vesmíru, děj rychlé ubývá, ale ač je mírně předvídatelný, občas dokáže i pěkně překvapit, skvěle napsané, skvělý popis bitev, skvěle vykreslené charaktery hlavních postav. Řekl bych, že částečně autor čerpal inspiraci z BSG, což je ovšem jen dobře.
5*, doporučuji přečíst :)

01.05.2017 5 z 5


Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Kniha zpočátku poukazuje na jednoduchý příběh, který se ovšem (jak nečekané) zaplete. Je poměrně dost popisná, v některých částech, ovšem je to nutné k dokreslení představy o tomto světě, v druhé polovině knihy začíná děj nabírat poměrně rychlý spád, ve kterém nás čeká několik překvapivých zvratů s ještě překvapivějším koncem.

01.02.2017 5 z 5


Metro 2033 Metro 2033 Dmitry Glukhovsky

Kdysi jsem o Metru slyšel od několika lidí, jako o hře, která má skvělý příběh a lehce hororovou atmosféru, poté jsem Metro zahlédl jako knihu a řekl si, že mu dám šanci. Nakonec jsem opravdu nelitoval.
Začátek knihy je občas poněkud táhlejší, ale pak příběh nabírá slušný spád, zápletka slušná a závěr překvapivý.
Občas se v knize najde "zmateně napsané" místo, kde napoprvé nepochopíte, co se vlastně stalo a jste tím pádem nuceni si pár stránek přečíst znovu, než si uvědomíte kdo vlastně co říkal.
Atmosféra, kterou autor vykreslil vás vtáhne natolik, že se od knihy nebudete chtít odtrhnout a místy dokáže opravdu nahnat strach.
Doporučuji přečíst každému, kdo má alespoň trošku rád post-apokalyptický svět a sci-fi s prvky hororu.

17.12.2016 5 z 5