iVca.v iVca.v komentáře u knih

☰ menu

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Příjemná oddychovka, která se dobře a svižně čte, i když někdy mi trochu vadilo vyjadřování (možná to bylo překladem, jak už tu někdo psal), a během které jsem se párkrát upřímně zasmála a asi 2x mi ukápla slza. Ke zdravotnictví mám blízko, tak mě i částečně zajímalo, jak moc budou zacházet do podrobností této problematiky.. No, až tolik jich nebylo, vzpomínám si hlavně na zápal plic a na autonomní dysreflexii. Je toho mnohem víc, a chápu, že to nebyl hlavní záměr této knihy, ale i tak to působilo někdy trošku pohádkově. Nicméně kniha se mi jako celek líbila. Hezky to popsalo tu bezmoc člověka, který je vzteklý na celé okolí, protože jednou se ho ptají, co chce, ale to, po čem touží, mu dát nemohou, a nebo jednají za něj a pak mu vadí, že se ho nikdo nezeptal..

26.06.2016 3 z 5


Eleanor & Park Eleanor & Park Rainbow Rowell

Knihu jsem dostala darem, chtěla ji odložit "na později", ale pak jsem do ní přeci jen ze zvědavosti a kvůli slibnému obalu (jak povrchní) nahlédla. Nic jsem neočekávala, jen jsem slyšela o přirovnání k Hvězdám. Strašně mile mě překvapila, obě hlavní postavy si mě okamžitě získaly. Hned jsem si vzpomněla na své prožívání první lásky. Líbí se mi, že čteme příběh z pohledu obou stran, pěkně to do sebe zapadá. Není tam nic navíc a nic nechybí. Otevřenější konec mi tady výjimečně nevadil, takhle mi to přišlo reálnější a každý si to může domyslet po svém :) Za sebe doporučuju i starším, ne jen teenagerum.

26.12.2014 5 z 5


Jak žít s neurotickým psem Jak žít s neurotickým psem Stephen Baker

Příjemná oddychová kniha s notnou dávkou nadsázky o soužití psa a člověka.. :)

16.12.2013 4 z 5


Rakovina Rakovina Alexandr Isajevič Solženicyn

Drsné osudy většiny postav a rakovina všude kolem.. Tato kniha mě hodně pohltila a ještě dlouho po přečtení jsem o ní stále přemýšlela.

07.12.2013 5 z 5


Kmotr Kmotr Mario Puzo

Kniha je velmi napínavá a brutality jsou tak věrohodně vykresleny, až mi z toho nebylo vždy dobře.. Film je taktéž skvělý, ale přeci jen mám raději knihu.

07.12.2013 5 z 5


Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Perfektní kniha, která mě bavila od začátku do konce.. Upřímně jsem se zasmála a hodila mě do dobré nálady. Saturnin je prostě boží :)

04.12.2013 5 z 5


Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Jako malá (bylo mi méně než 10) jsem ji nedočetla, protože mi přišla nudná. Vrátila jsem se k ní asi v 17ti a najednou to tam bylo. Nádhera, nikdy mě nepřestane bavit ji číst.

04.12.2013 5 z 5


Andělé v mých vlasech Andělé v mých vlasech Lorna Byrne

Nádherná kniha.. Měla na mě měla hrozně uklidňující vliv, ať už se to týká smrti nebo toho, že je někdo stále s námi a dává na nás pozor. Je mi jasné, že ti, kteří striktně nevěří v anděly nebo v něco "mezi nebem a zemí", ji předem odsoudí, ale přesto.. podle mě by této knize měli dát šanci a aspoň se zamyslet nad touto možností skutečnosti.

04.12.2013 5 z 5


Hra o trůny 1 Hra o trůny 1 George R. R. Martin

Perfektní kniha (nejen) pro ty, co milují fantasy. Velké množství rozmanitých postav, avšak člověk se nemůže příliš ztratit, skoro všechny jsou jedinečné. Knihu jsem přečetla až když byla zfilmována a přesto, že jsem děj již znala, jsem ji přečetla jedním dechem.

04.12.2013 5 z 5


Na jih od hranic, na západ od slunce Na jih od hranic, na západ od slunce Haruki Murakami

Kniha, během které mi bylo skoro celou dobu úzko.. Hajime si nevěděl rady se svým životem, odmalička byl "jiný", protože byl jedináček, našel si jedinou přítelkyni, kterou však ztratil a jakoby ztratil i sám sebe. Doufala jsem, že s Yukiko by mohl být 100% šťastný, ale stále mu to nestačilo. Zvláště po tom, co znovu potkal Šimamoto, která se plácala v životě snad ještě více než on, bohužel se o ní příliš nedozvídáme. Kniha je skvěle napsaná a příběh se mě velice dotkl, čekala jsem, že nebude vše úplně dořešeno, ale přesto jsem v to trošku doufala.. Je to má třetí kniha od H.M., první jsem četla Norské dřevo, pak Sputnik, má láska a ráda si přečtu i další díla.

04.12.2013 3 z 5