houdkovaz4519 houdkovaz4519 komentáře u knih

☰ menu

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

"Hlásím se jako dobrovolnice!" volám zajíkavě. "Hlásím se jako dobrovolnice!"

Tato hláška si vybudovala místo v mém srdíčku, protože právě zde nastal ten převratový zlom.Poslali ji zemřít a ona s tím nic nemůže dělat. Musí se snažit přežít po boku Peety Mellarka.
Líbilo se mi, jak autorka popisovala krajinu v aréně, postavy a různé technické vymoženosti té doby. Filmové zpracování bylo také velice povedené. Ale v knize toho rozhodně bylo více, třeba po shlédnutí filmu jsem nevěděla, kde se vlastně celá Panama nachází a kde se nachází Dvanáctý kraj. Sedl mi i Haymitch, prosťáček s flaškou alkoholu - skoro nikdy ve střízlivém stavu. Líbil se mi jeho humor. Rozhodně si co nejdříve přečtu další díl!
Doporučuji.

08.01.2017 5 z 5


Moonwalk Moonwalk Michael Jackson

"Vzpomínám si, jak jsme jednou byli ve studiu, já, Quincy a Rod Temperton a pracovali na albu Thriller. O pauze jsem hrál na automatu pinball a jeden z nich se mě najednou zeptal: 'Budeš hodně zklamaný, když tohle album dopadne hůř než Off the Wall?'
Jasně si pamatuji, jak mě to zaskočilo. Už jen ta otázka se mě dotkla. Odpověděl jsem, že Thriller bude mnohem úspěšnější než Off the Wall. Taky jsem řekl, že chci, aby se tohle album stalo nejprodávanějším albem všech dob. Oba se rozesmáli. Očividně to bylo přání naprosto nerealistické."

A přesto se mu to povedlo. Jediná knížka, kterou napsal přímo on, Král Popu, a musím říci, že je velice povedená. Je obdivuhodné, že s tím vším dokázal žít - s tlakem, s obrovskou slávou, bez dětství. Měl úžasný talent, dar, který ho vedl celým svým životem.
Krásně se čte a dovídá, jak se z něj pomalu stávala hvězda, legenda, jeho začátky s Jackson 5, první alba, radost z úspěchu Thrilleru a Bad, legrácky s kolegy. Líbí se mi také i obrázky, které vás při čtení hezky doprovázejí.
Doporučuji.

01.01.2017 5 z 5