Hawkeye65 Hawkeye65 komentáře u knih

☰ menu

Zrada Zrada Jo Nesbø

Po prečítaní všetkých kníh od Netopiera po Smäd, môžem zhodnotiť, že sa jedná o najlepšie dielo autora. Nesbø primiešal do knihy spomienky z vojny, ktoré mu rozprával jeho otec. Znamenitá detektívka, tri odlišné dejové línie a vždy jeden Uriáš. Motív je jednoduchý, no s výbornými flashbackmi, ktoré sú dôkladne zamotané a záhadné. Jo Nesbø, ďakujem za zážitok.

19.06.2019 5 z 5


Šváby Šváby Jo Nesbø

Moje druhé stretnutie s Harrym má dosť sklamalo. Tentoraz však Nesbø nenavštívil Austráliu, ale Thajsko a napísal zaručenú kópiu Netopierieho muža. Iná krajina, iní ľudia, no rovnaké dielo. Pozitívom je, že tu prebýva viac detektívneho deja ako v Netopierovi.

19.06.2019


Netopierí muž Netopierí muž Jo Nesbø

Moje prvé stretnutie s Harrym a musím povedať, že veľmi dobré. Hoci Harry Hole je hotový úkaz prepitého a opusteného človeka, ako policajného vyšetrovateľa si ho zamilujete. Pri tejto knihe mi chýbalo viac „detektívneho deja“, i keď nenamietam, že v detektívke nemá príbeh odbiehať ku klaunom, boxerom či prostitútkam. Veľké plus majú u mňa opisy Austrálie, ktoré boli príjemným prekvapením.

19.06.2019 3 z 5


Tatranské povesti Tatranské povesti Anton Marec

Na jednej strane kniha pre deti, na druhej strane ju ocení každý Tatromaniak. Nádherné opisy tých najmalebnejších miest v Tatrách. Pokiaľ ste tiež veľkí milovníci a znalci Tatier, vrelo odporúčam toto dielo. O Tuneli a Špáre som doteraz nevedel..

19.06.2019 5 z 5


Chodníky bez značiek Chodníky bez značiek Belo Kapolka

Milovník Tatier číta Mesiac nad Prostredným hrotom a mierne závidí ten prekrásny život na horách. No Chodníky bez značiek nás presvedčia o tom, že život v Tatrách nie je až taký rozprávkový ako si ho predstavujeme.

19.06.2019 4 z 5


Mesiac nad Prostredným hrotom Mesiac nad Prostredným hrotom Belo Kapolka

Nádherná kniha pre deti z prostredia Zbojníckej chaty. Pri čítaní tejto knihy som len závidel hrdinom ako si nažívajú vo Veľkej Studenej doline, ako sa korčuľujú po Dlhom plese. Kto miluje Tatry, určite ocení túto tvorbu.

19.06.2019 5 z 5