Hanca_Prochaz Hanca_Prochaz komentáře u knih

☰ menu

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Moje první knížka od této autorky. Poutavý příběh! Ani jedna postava není kladná, každá je detailně vykreslena se všemi negativy. Autorka má velmi čtivý jazyk, dokonale umí vtáhnout do příběhu, nelze hodnotit jinak...

03.05.2021 5 z 5


Hotýlek na Islandu Hotýlek na Islandu Julie Caplin

Autorka mě doposud nezklamala. Další úžasná romanťárna, která Vás zavede na Island z pohodlí vašeho domova :) Julie mě na pár hodin odvedla do realisticky popsané přírody severu, za krásným a pohodovým příběhem. V knize se objeví Alex, kterého si budete pamatujeme z Cukrárny v Paříži. Další pohlazení po duši :)

03.05.2021 5 z 5


Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Miluji seriál a užívám si ten mix scifi, historie a romantiky :) Dlouho jsem knihám odolávala. Ale když jsem se začetla do prvního dílu. Kniha je kniha :) Čtivé, zajímavé a sympatické postavy, děj pěkně ubíhá a k tomu to krásné prostředí. Krásná obálka i provedení knihy. Prostě paráda

03.10.2020 5 z 5


Pekárna v Brooklynu Pekárna v Brooklynu Julie Caplin

Krásný milý příběh, kniha se hezky plynule četla. Díky všem těm dortům, mě při čtení pořád honila mlsná :) Sophie je novinářky, která se vydává na stáž do New Yorku. Za sebou nechává rodnou Anglii. Díky lásce k vaření a pečení se v pekárně seznámí s šarmantním Toddem… Příjemná oddechovka.

03.10.2020 4 z 5


Dalajlamova kočka Dalajlamova kočka David Michie

Malého kotěte se ujme sám Dalajláma. V jeho péči ze z něho stane himalájská kočka a ta vypráví příběh. Při čtení jsem se opravdu pousmála nad tím, jak malá kočička popisuje běžný život. Je to mile napsané, až vás to chytne za srdce. Skvělé odpočinková četba.

29.08.2020 5 z 5


Žítkovské čarování Žítkovské čarování Jiří Jilík

Příjemné doplnění ke knize Žítkovské bohyně. Jedná se o sbírku různých příběhů o bohyních. Škoda, že už všechny ty tradice jsou pryč.

29.08.2020 4 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Docela náročná kniha. Četla jsem snad dva týdny, ale stála za to. Téma bohyní je úžasné, je nutné číst pečlivě, aby čtenáři neutekly důležité detaily. Ke knize se budu muset určitě po čase ještě vrátit :) Někde jsem viděla rozhovor s autorkou, jak náročné pro ni bylo nastudování reálií a že osobně pátrala po bohyních i v terénu. Vyplatilo se :)

29.08.2020 5 z 5