grobian grobian komentáře u knih

☰ menu

Přistání Přistání Marion Zimmer Bradley

Kdysi jsem četl třetí díl, tak jsem si řekl, že se podívám, jak to vlastně všechno začalo. Inu.. je hodně znát, že jde o starší kousek a kniha nezestárla zrovna dobře. Je to v podstatě takové naivní, jednoduché, feministické sci-fi.

27.07.2019 2 z 5


Jak jsem se zbláznila Jak jsem se zbláznila Ivanka Devátá

Inu... Žalozpěvy staré paní, která si stěžuje na své stáří, svět a mladé lidi. V každé situaci se stylizuje do role nebohé oběti, ale víme, jak to v reálu bývá.) Chápu, že má své čtenáře, ale mně ke konci už paní Devátá řádně lezla krkem a byl jsem rád, že je to za mnou.

18.10.2018 1 z 5


Spící obři Spící obři Sylvain Neuvel

Podle chvalozpěvů na knihu jsem čekal víc. Dočkal jsem se relativně dobrého nápadu napsaného formou, při které se nemůžete sžít s žádnou z postav a všichni vám jsou tak nějak ukradení. Přijde pár konspiračních klišé o mocných lidech v pozadí(kteří to musí několikrát celkem neobratně zmínit, abyste věděli, jak jsou cool, fakt hodně tajuplní a mocní), opakovaný pocit, že po naprosto nedomyšlené akci musí bezpodmínečně následovat patřičná reakce(pokud tedy funguje zdravý rozum) a o dvě stránky později přijde šokující odhalení, ve kterém se přesně ta věc stane a půlka postav je z toho konsternovaná a zdrcená, protože by je to ve snu nenapadlo. Na druhou stranu šlo o nenáročné čtení bez věcí, co by člověka vyloženě vytáčely a docela to odsýpalo. Člověk se ani nezačal stačit nudit a už byl konec. Za mě lepší průměr.

04.02.2018 3 z 5


Nepopsatelní Nepopsatelní Cherie Priest

Bylo to mé první setkání s autorkou a nejspíš i poslední. Když jsem si knihu pořizoval, tak jsem vůbec nevěděl, co od ní očekávat. Zpočátku jsem byl potěšen. Svět i atmosféra fajn, celkem netradiční hlavní hrdina, ale po chvíli čtení jako by autorce mrdlo. Začala sypat samé absurdity, nesmysly a šlo to velmi rychle z kopce. Ty neuvěřitelné náhody, ploché postavy a jejich naprosto retardované chování. Hlavní postava Rector, který se okamžitě změnil v nezajímavého, frackovitého pucfleka, co neustále byl jen něčím stínem. Kdyby tam nebyl vůbec, tak by se v podstatě nic nezměnilo. S nikým se nedalo sžít, nikomu se nedalo fandit, vše strašně zkratkovité. Absolutně to zabilo veškeré předchozí pozitivní dojmy a dočítal jsem celkem znechucen. Působilo to na mě jako takové naivní sluníčkové postapo pro náctileté dívky, plné zachraňování zvířátek, dobrosrdečných pirátů a dealerů drog, kterým jde o dobro společnosti. Pokud to je však cílová skupina čtenářů, je chyba v mé neinformovanosti. A nakonec samotný nepopsatelný - v mých očích poslední hřebíček do rakve této knihy. Za mě jedna hvězdička za povedený svět.

05.01.2017 1 z 5