Geser Geser komentáře u knih

☰ menu

Faja Faja Petra Stehlíková

(MŮŽE OBSAHOVAT MÍRNÉ SPOILERY)

K Naslouchači resp. k Faje mě dovedla (místy i možná dovlekla… :-D ) má nejdražší polovička. V té době jsem akorát dočetl jednu z knih ze série Warhammer 40K a nebyl jsem si úplně jistý, jaký pro mě bude přechod ze světa Chaosu, mrtvol, střelného prachu, vesmírných lodí a bojovníků Astartes do světa, který vytvořila paní Stehlíková.

Bez mučení přiznávám, že mě knihy Naslouchač a hlavně Faja, velmi nadchnuly a mít na ně více času než jen pár stanic v metru každý den, oba dva díly bych zvládl přečíst jedním dechem.
Velmi se mi líbil svět a celkově příběh, který paní Stehlíková vytvořila a rovněž velmi oceňuji neotřelé nápady, kterými celý příběh protkala ať to byl Sklenit jako takový nebo technologie, které díky němu fungovaly.

Jelikož mě nadchne jakýkoliv Easter Egg, a to ve hře nebo i filmu, tak jsem při zmíňce o
Ďatlovově výpravě, která měla skončit právě na Otortenu, zajásal.

Pravdou dále ale je, že mi celý příběh (a to jak Naslouchač, tak Faja) dost připomíná příběh o čarodějce Sonnee z knih od Trudi Canavan, od čehož jsem se nemohl dlouhou chvíli oprostit.

Faju jinak celkově hodnotím 5 hvězdami, a to právě (jak píši výše) mě příběh velmi bavil, užíval jsem si ho a každý den se těšil, že odkryji jeho další část.

16.10.2019 5 z 5


Bludiště odrazů Bludiště odrazů Sergej Lukjaněnko

Jedna z nejlepších Sci-Fi knih. Přečteno jedním dechem!

03.06.2018 5 z 5