Gabča778 Gabča778 komentáře u knih

☰ menu

Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina Snílkova kavárna aneb příběhy zaslechnuté u cappuccina Martina Abrahámová

Snílkova kavárna mne jako velkou milovnici citátů, kávy, kaváren a četby ohromně nadchla. Připadala jsem si jako v sedmém nebi, když jsem ji prvně sevřela v dlaních. Je naprosto dokonale vymazlená krásnými ilustracemi, moudrými citáty a úžasnými kávovými recepty. Vše do sebe báječně zapadá a dolaďuje tu správnou atmosféru u šálku dobré kávy jako stvořenou k příjemnému romantickému snění při čtení krásných povídek. Do každého příběhu jsem se celá ponořila a prožívala ho s jeho hrdiny, jako by byl můj vlastní. Laskavý dotek každé povídky ve mně dozníval a hřál mě na duši. Po přečtení poslední stránky mě přepadla lítost, že už jsem na samém konci tak milé, hladivé a kouzelné sbírky. Děkuji autorce za hluboký zážitek. Mé čtenářské touhy vášnivé knihomolky byly výtečně uspokojeny. Vřele doporučuji a přeji všem čtenářům mnoho radosti a potěšení při čtení.

29.05.2023 5 z 5


Bezceler Bezceler Erik Decimus

Bezceler je báječná kniha, ve které si přijde každý na to své. Je totiž plná milého, chytrého i sarkastického humoru, moudrosti, radosti - zkrátka taková dokonalá učebnice pro duši, která by neměla zaručeně chybět v knihovně žádného z Vás. Je rozdělena do dvou částí, tu první vypráví autor sám, ta druhá je dílem starosty Chrise Van Grifa - psa. Obsahuje autorovy překrásné vlastnoruční ilustrace, fotky, nádherné básně a originální úvahy, jejichž hlavním tématem je láska i nenávist.... prostě VZTAHY. Pro mne je Erik Decimus jedinečný, geniální autor, který dokáže detailně rozebrat jakékoliv téma ze všech možných úhlů pohledu, dovede klást zajímavé otázky na zamyšlení, které by Vás možná vůbec nenapadly a přiměje Vás o tom uvažovat a zabývat se tím. Obdivuji s jakou pečlivostí každé téma zpracovává a s jakou přesností vystihne i sebemenší maličkost, která by unikla pozornosti někoho jiného. Děkuji za krásný zážitek. Vřele doporučuji všem k přečtení!

25.08.2022 5 z 5


Štěstí na obzoru Štěstí na obzoru Erik Decimus

Jsem hrdou majitelkou této báječné knihy, kterou Vám mohu vřele doporučit k přečtení. Tento poklad si náležitě hýčkám a kdykoliv zatoužím po duševním obohacení, slastně se začtu do některé z naprosto jedinečných autorových úvah nebo básní. Mé srdcovky jsou Štěstí na obzoru a Otevřený dopis mým majitelům. Pro mne je Erik Decimus jedinečný, geniální autor, který dokáže detailně rozebrat jakékoliv téma ze všech možných úhlů pohledu, dovede klást zajímavé otázky na zamyšlení, které by Vás možná vůbec nenapadly a přiměje Vás o tom uvažovat a zabývat se tím. Obdivuji s jakou pečlivostí každé téma zpracovává a s jakou přesností vystihne i sebemenší maličkost, která by unikla pozornosti někoho jiného. Děkuji za krásný zážitek.

25.08.2022 5 z 5


Poznej mě slovy Poznej mě slovy Petra F. Rohovská

Kniha mne zaujala na první pohled svým krásným obalem a především svým názvem, jenž byl pro mne příslibem mimořádné umělecké kvality. Instinkt vášnivé milovnice knih mne nezklamal. Autorčina prvotina je vskutku vydařená. Jednotlivé povídky jsou citlivě vyladěné jemnými ilustracemi. Každá z povídek přináší silný životní příběh s hlubokým poselstvím. Některé z témat pohladí po duši, jiné Vás přiměje k zamyšlení či vyvolá vzpomínky. Všechny povídky jsou perly a dotknou se srdce. Autorka má výjimečný dar přenést barvitě do slov veškeré pocity, emoce, detailně vylíčit vše potřebné tak, že při čtení se Vám současně v hlavě rozehraje živý film. Její styl je přirozený, noblesní. Sbírka Poznej mě slovy je skvostný literární klenot. Rozhodně doporučuji k přečtení. Gabča Komínková

25.08.2022 5 z 5