FyzioDoris FyzioDoris komentáře u knih

☰ menu

Změň svůj dech a začnou se dít věci Změň svůj dech a začnou se dít věci Rostislav Václavek

Kniha Změn svůj dech a začnou se dít věci by neměla chybět v žádné domácnosti, ve školách, v knihovnách, v ordinacích lékařů, fyzioterapeutů, psychologů, logopédů a jiných specialistů a také u všech sportovců a trenérů. Je to kniha, která není na jedno použití a pak šup do knihovny na speciální místo. K této knize se budete opakovaně vracet - pokud to se svým zdravím myslíte vážně.

Dnešní životní tempo (ve kterém se chtě, nechtě ocitáme všichni) formuje náš dech. Ten se změnil natolik, že často dýcháme proti našemu zdraví a ne v jeho prospěch. Jako fyzioterapeutka vídám v ordinaci denně, kdy nefunkční dech roztáčí spirálu bolavých zad, nefunkčního středu těla, pánevního dna, chronických i akutních bolestí pohybového aparátu. Ale zároveň jako certifikovaná instruktorka Oxygen Advantage už vím, kolik dalších propojek a souvislostí s NEfunkčním dýcháním vzniká - hormonální nerovnováha, psychické potíže, nefunkční metabolismus, imunita, chronická únava, nekvalitní spánek, ....

V knize najdete VŠE:
- informace, za které by se mělo platit zlatem (psané srozumitelnou formou),
- návod, jak jít do praxe krok za krokem
- vtažení do praxe
- ne jen dech, ale také kapitolu věnovanou otužování, mentálnímu nastavení, stravování - půsty v souvislostech a mnoho dalšího.

Již v předprodeji jsem koupila pár výtisků této inspirativní a božské knihy a po přečtení jsem jí obdarovala pár blízkých osob, kde jsem cítila, že to mám udělat.
Udělejte i Vy radost sobě a svým blízkým, rozhodně neuděláte chybu. Nemáte co ztratit, můžete však získat mnoho. Vyzkoušejte a dejte vědět, jestli se začaly dít věci.

Ale pozor!!! Bez praxe není změna, proto čtení knihy není na 2 večery, ale přečtu kousek a zkouším, praktikuji a znovu přečtu a znovu zkouším a zároveň pozoruji a vnímám své tělo.

Dýcháme pořád, ne až zítra, za týden, za rok, tak proč už nyní nedýchat jinak? Tato kniha Vám rozhodně bude průvodcem.

Rosťo a Peťko DĚKUJI, za sebe i za odborníky, protože praktikování funkčního dechu mě samotné život změnilo a také mění životy mých klientů.

01.04.2024 5 z 5