Foxik77 Foxik77 komentáře u knih

☰ menu

Co všechno vědí muži o ženách Co všechno vědí muži o ženách Alan Francis

Originální nápad na knihu, který ve mně vzbudil inspiraci a knihu si podle sebe upravím a ilustruju před tím, než ji předám. Ikdyž bych pak asi musela změnit název, ale nevadí.

22.11.2023 5 z 5


Duchové rodiny Folcroftů Duchové rodiny Folcroftů Darcy Coates

(SPOILER) Taková slabší duchařina, lehčí čtení. Celkově mi kniha přišla napsaná tak, "aby se něco vydalo". Myslím, že příběh má daleko širší potenciál.
--------------------Spoilerová část--------------------




Například Peter, přestože sehrál důležitou roli, neměl od autorky skoro žádný prostor a jeho postava v podstatě neprošla žádným vývojem nebo se ten vývoj odehrál "mimo scénu", což je velká škoda, hodně by to dílu přidalo. Vlastně jsme ho ani neměli příležitost nějak líp poznat.
Dvě hvězdičky dávám za to, že mě autorka přiměla přemýšlet a hádat, kdo je vlastně zápornou postavou celého příběhu a co provedl a ještě provede. Záhada kolem rodiny mě bavila.
U duchů, přestože byli "hodní" mi chybělo víc toho tajemna a paranormálna a kdyby byli děsivější, čtení bych si užila podstatně víc. Taky se tam na můj vkus objevovali málo. Při čtení mi chybělo běhání mrazu po zádech.
V závěru mi chybí vysvětlení dalšího osudu hlavních postav, připadá mi ten konec hodně odbytý. Nechal mi milion otázek a domněnek.
Chystají se své zážitky říct mámě? Proč se rozhodli zůstat sami doma a lhát jak mámě, tak paní Jenningsové? Proč by byl problém, kdyby Tara a Kyle zůstali doma sami? (V Tařině věku jsem běžně jednou za čas doma sama zůstávala a na starost jsem měla mladšího sourozence a k tomu ještě napůl samostatné prarodiče a zvládala jsem to úplně v pohodě).
Proč Tara přijala Folcroftovy za svou rodinu? Kvůli tomu, že jí duchové nakonec pomohli?

01.07.2023 2 z 5


Aurora povstává Aurora povstává Amie Kaufman

Kniha se mi moc líbila. Jsem ale náročný čtenář a konec mě trošku naštval. Nechci spoilerovat, tak to dál rozvádět nebudu. Některé události v konci si autoři ale mohli dle mého názoru odpustit.
Líbí se mi, že každá kapitola je psána z pohledu jiné postavy a měla jsem tak možnost trošku nakouknout i do vnitřního světa každé z nich a do jejich vnímání věcí.
Sérii rozhodně hodlám dočíst, protože mě zajímá, jak to dopadne a co všechno se našim hrdinům ještě postaví do cesty a taky jsem zvědavá, jak se bude vyvíjet linka našich Be'shmai a ostatních.

27.01.2023 4 z 5


Zničení Zničení Anthony Reynolds

Pecka! Na tuhle jsem se hodně těšila a nezklamala. Myslím, že pro každého League of Legends hráče, kterého zajímá i lore postav je to must have.
Dozvěděla jsem se víc o Viegovi, Kaliště a Hecarimovi a Treshovi, což je takový základ, ale objevuje se tam víc postav. Nechci spoilerovat.
Každopádně jsem si užívala každou stránku a četla se zatajeným dechem.
Doufám, že to není poslední League of Legends knížka.

18.01.2023 5 z 5