Fencing_n00b Fencing_n00b komentáře u knih

☰ menu

Pro jaké povolání se hodím? Pro jaké povolání se hodím? Antonín Mezera

Tato knížka je převážně pro ty, co opravdu vůbec neví, kam jít na vysokou. Pokud už máte nějaké bližší představy, tak se nic moc nového nedozvíte. Ale musím říct že testy a grafy, které si člověk sám tvoří jsou udělány zábavnou formou a docela přesně vystihují přednosti a dovednosti danéhho člověka.

25.02.2015 3 z 5


Epos o Gilgamešovi Epos o Gilgamešovi neznámý - neuveden

Nejstarší dochovaná památka, napínavý epos o Gilgamešovi!
Nevím, jestli to bylo tím, že se v mém vydání střídaly různé dochované části v mne dosud nepochopeném pořadí, ale tato kniha pro mne byla velkým utrpením. I přes nízký počet stránek jsem se jí musela překousávat několik týdnů a výsledný efekt mě minul.

25.02.2015 2 z 5


Zabiják Zabiják Émile Zola

Tohle byla úplně první povinná četba, která mě opravdu zaujala. Prožívala jsem s Gervaisou jak světlé chvilky, tak postupný úpadek celého jejího života a ke konci jsem musela i zatlačit slzu. Naturalismus je jedno z mých oblíbených literárních období a to právě díky barvitým popisům života chudších vrstev a celkovým konceptem predestinace, který se podařil Zolovi zachytit na jedničku.

25.02.2015 5 z 5


Neviditelný Neviditelný Jaroslav Havlíček

Když jsem přemýšlela nad knihou ke zpracování ročníkové práce, netušila jsem ještě, jak šťastnou ruku jsem při výběru měla. Dostalo se mi něčeho, co bych kvalitativně zařadila mezi nejlepší díla české literatury. Od začátku mi připadala knížka velice čtivá, hlavní postava vás v prvních kapitolách seznamuje se svou minulostí a také naznačuje, jakým směrem se bude děj dále ubírat. Když už se příběh naplno rozjel, pociťovala jsem radost i smutek spolu s Petrem a i přes jeho mnohdy pokryteckou povahu, jsem si ho hodně oblíbila, soucítila s ním ve chvílích zoufalství a v mnoha případech jsem se s ním i ztotožnila. Neviditelný je pro mě velmi příjemným překvapením, který posunul pomyslnou laťku mé budoucí povinné četbě a proto nemůžu jinak a dávám plný počet.

22.02.2015 5 z 5


Rozbřesk Rozbřesk Stephenie Meyer

Autorka si asi ani pořádně neuvědomuje, jak se název Rozbřesk ke knize hodí. Po přečtení téhle tlusté bichle se mi opravdu v hlavě rozbřesklo a sama sebe jsem se ptala, jestli mi to za to stálo. Během čtení mi to ani tak nepřišlo, to spíše až na konci, kdy jsem se pokoušela udělat shrnutí celé této ságy, jsem zjistila, že mi knížka bohužel nic nového nedala. Raději nebudu slzet nad ztraceným časem a dám tři hvězdičky za to, že mě chytila a nepustila, dokud jsem ji celou nedočetla...

22.02.2015 3 z 5