Fairka Fairka komentáře u knih

☰ menu

Utajovaný projev Utajovaný projev Tom Rob Smith

První díl byl fajn. Pěkně vykreslený napínavý příběh, takže se daly odpustit i nějaké ty chybičky na kráse. Druhý díl se však těmi chybičkami už jen hemží. Nudný děj (nepomohlo ani to, že kniha byla situována do Budapešti, kterou zbožňuji), Lev jako akční hrdina z amerického filmu, děj popsán holými větami a na souvětí fakt skoro nenarazíš. Takže za mě dost zklamání. Možná si přečtu i ten díl třetí, ale spíš jen ze setrvačnosti a bez jakýchkoli očekávání...

09.04.2015 2 z 5


Investování na kapitálových trzích Investování na kapitálových trzích Jitka Veselá

Celkem dobrý úvod do problematiky. Primárně určeno jako učebnice studentům VŠE. Pro úplné laiky bych asi nedoporučila, ale pokud se o tuto oblast aspoň trošku zajímáte, dá se tím pohodlně prokousat a něco zajímavého se tam člověk taky dozví. Kniha je však zbytečně předražená.

02.03.2015 3 z 5


Kronika ohlášené smrti Kronika ohlášené smrti Gabriel García Márquez

Ačkoli se celá kniha točí pouze kolem jedné události, přečtete ji jedním dechem. Miluji jakým způsobem dokáže Márquez člověka pomalu a nenápadně vtáhnout do svého vyprávění. Nesoudí, nemoralizuje, prostě jen samozřejmě vypráví. V této knize před vás nejdříve jakoby načrtne stroze kruh, který postupně vybarvuje a zdobí až do poslední stránky. Vím, že k jeho knihám se budu v budoucnu často vracet.

01.11.2014 4 z 5


A hory odpověděly A hory odpověděly Khaled Hosseini

Nejlepší kniha, kterou zatím napsal. Jeho příběhy jsou s každou napsanou knihou půvabnější a působivější. Každý příběh v knize stojí za to číst.

19.01.2014 5 z 5