Emereth Emereth komentáře u knih

☰ menu

Vypálená nenávist Vypálená nenávist Angie Thomas

No, tak co říct... Téma je to určitě důležité a ta knížka nebyla tak špatná, ale ani ne tak dobrá, jak by mohla být. Nedokázala jsem se do příběhu ponořit, postavy mi nepřirostly k srdci a celé mi to přišlo dost zdlouhavé. Když se k tomu připočte to, že nemám ráda rap, absolutně mě neberou značkové tenisky a ten slang mi rozhodně nepřipadal autentický, spíš mi celou dobu lezl na nervy, nemůžu bohužel hodnotit lépe, než jako průměr. Jestli chcete, přečtěte si to, možná vám to dá víc, než mně, ale znám mnohem silnější knížky. I z žánru young adult.

16.06.2019 3 z 5


Grafitové dievča Grafitové dievča Miroslava Varáčková

Tak tohle je neobyčejná kniha s velkým N. Bez nadsázky, ničím nepřikrášlená, originální. Připomíná mi život (sice slova mladé holky se sklony k naivitě, no ale i tak).

30.03.2019 5 z 5


Příběhy tisíce a jedné noci Příběhy tisíce a jedné noci Eduard Petiška

Vím, že jsou to pohádky, ale... Proč jsou ty příběhy všechny stejné? Bohatý kupec, krásná princezna, a pak něco ve stylu "muž vyprávěl o muži, který vyprávěl, o muži, který vyprávěl" Je to sice klasika, ale mě to moc nezaujalo. Moje očekávání byla asi fakt příliš vysoká, na knihu pohádek.

06.03.2019 3 z 5


Abych přežila Abych přežila Yeonmi Park

Tuhle knihu bych přirovnala k vysoce kvalitnímu postapokalyptickému románu. Dokonale vykreslená hrůza a utrpení, skvěle sestavený režim... Jenže pak si uvědomíte, že to všechno je skutečnost.

22.10.2018 5 z 5


Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Aréna smrti / Vražedná pomsta / Síla vzdoru Suzanne Collins

Tahle série se určitě nedá zařadit mezi klasickou young adult, stejně jako konec určitě není klasický happy end. S Katniss to na začátku vypadá, že bude prostě ta tuctová dokonalá odvážná hrdinka ale v druhém díle se dozvídáte že to tak není. A i když je to vlastně dobře, kniha tím ztrácí na přitažlivosti, protože nikdo nechce číst o zlomené holce, která jenom chce, ať už jí všichni dají pokoj. Tohle se hodí do psycho románu, ne do YA.

11.10.2018