eDraček eDraček komentáře u knih

☰ menu

Korunní princezny Korunní princezny Catherine Doyle

Ani se nestačíte pořádně rozkoukat a máte tu unesenou princeznu na cestě do zapadlé čarodějnické vesnice a divokou emancipovanou čarodějku v přestrojení na královském zámku. Krátké kapitoly, střídání pohledů a stránky mizí pod rukami jakoby nic. Jak už to u střídání pohledů bývá jedna čarodějka je lepší než korunní princezna. Wren v přestrojení za princeznu se protlouká světem mužů, kteří všichni moc dobře ví, co je pro ni nejlepší, naráží na neustálé překážky k dosažení jejího cíle a seznamuje se s jedním velmi okouzlujícím strážcem. Oproti tomu Rose se vypořádává s jedním otravně roztomilým únoscem, pravdou nebo nečekaným rodinným setkáním.

Jak už jste možná o knize mohli slyšet celé to prostředí, děj i styl jakým je to napsaný vytváří pocit jako byste četli pohádku. Jen nálepka Disney na přebalu chybí. Bohužel co knize k dokonalosti chybí je promyšlený děj. Zápletka knihy je jednoduchá a velmi předvídatelná. Nemůžu říct, že by se v knize nic nedělo, především Wren se neustále vypořádává s novými a nebezpečnějšími překážkami, ale jak děj postupuje přišlo mi, že Wren i Rose dělaly více ukvapená a hloupá rozhodnutí. Korunou na závěr pro mě byl velký převrat u kterého už nešlo jinak než protáčet oči.

Pokud vám nic z toho, co jsem zde vyjmenovala nevadí, chcete si u knihy spíše odpočinout, nebo hledáte knihu s dobrou zakázanou láskou tohle je kniha pro vás. Jinak vám knihu doporučuji na vlastní nebezpečí.

Za knihu moc děkuji @humbook_blogeri, @humbook, #spolupráce

15.05.2023


Pátá vlna Pátá vlna Rick Yancey

super napínavé

05.04.2015 4 z 5