Desireee Desireee komentáře u knih

☰ menu

Jozova Hanule Jozova Hanule Květa Legátová (p)

Narozdíl od knihy Želary obsahuje tato kniha jeden příběh, chronologicky zařazený za Želary. Autorka dokáže obdivuhodně popsat charaktery postav, někdy poněkud drsné, někdy až surové, ale dělá to velmi citlivě, postavy neodsuzuje, ale spíše na ně hledí s pochopením.

09.12.2021


Želary Želary Květa Legátová (p)

Skvělá kniha, kdy se postupně seznamujete s jednotlivými obyvateli Želar. Ze začátku se zdá vyprávění nesouvislé, ale po dočtení knihy do sebe všechny informace krásně zapadnou.

09.12.2021 5 z 5


Postav hlídku Postav hlídku Harper Lee

(SPOILER) Kniha "Jako zabít ptáčka" patří k mým nejoblíbenějším, byla jsem proto zvědavá i na tuto. Byla jsem trochu zklamaná, postavy známě z předešlé knihy jakoby byly jiné, než jsem myslela. Nicméně kniha je čtivá, ale moc mi chyběl Jem.

09.12.2021 2 z 5


Désirée Désirée Annemarie Selinko

(SPOILER) Četla jsem kdysi, jedna z mých nejoblíbenějších knih (a to nemám historické romány ráda). Velmi realistické podání, hlavní hrdinka se zdá lehce naivní, přesto svými názory ovlivňuje dva přední "panovníky" té doby - Napoleona a švédského krále, původně francouzského maršála, jehož rod ve Švédsku vládne dodnes.

09.12.2021 5 z 5