Dejzy1 Dejzy1 komentáře u knih

☰ menu

Tichá hrůza Tichá hrůza Tomáš Korbař

Hororová klasika. Několik skvostných povídek, mezi ty nejlepší řadím geniální Specialitu šéfkuchaře, jednohubku Meze Waltera Hortona, strhujícího Bradburyho Malého vraha a především Kuttnerovu Byl to démon. Lepší a přízračnější horor jsem nikdy nečetla. Ještě dnes mě jímá hrůza, když si pomyslím, že je klidně možné, že v onom příběhu nic nadpřirozeného není. Že se to všechno... stalo. Dospělým. Dětem. Jen to vidíme jejich očima, přikrášlené jejich fantazií.

25.12.2020 5 z 5


Smrt u zavěšený skály Smrt u zavěšený skály Gregg Dunnett

Zvláštní kniha. Nejdřív se to tváří jako foglarovka odněkud z Walesu, pak zmizí člověk, všechno se zkomplikuje a je z toho docela pěkné psycho. Zčásti to vypráví malý kluk (to se mi líbilo už u první Dunettovy knížky), je tam celá řada zajímavých postaviček. Co je na té knize dost super, je popis léta a moře. A autorovi nemůžu upřít fakt zajímavou zápletku. To, jak se to nakonec vyvrbilo, jsem fakt nečekala. Hlavně s kápem party Johnem.

25.12.2020 5 z 5


Sběratel trofejí Sběratel trofejí Sarah Flint

Dobře napsané. Napínavá detektivka. Z chaotického Mazánka jsem byla trochu zklamaná, Sběratelem jsem si spravila chuť.

25.12.2020 4 z 5


Smrtící útes Smrtící útes Gregg Dunnett

Hezká letní detektivka. Na kapitoly vyprávěné očima školáka Billyho jsem se vždycky těšila. Zápletka trochu tuctová, ale autor nás vodí až do konce šikovně za nos, finále zajímavé a pachatel pro mě celkem překvapení.

25.12.2020 5 z 5