Charvi007 Charvi007 komentáře u knih

☰ menu

Změň svůj dech a začnou se dít věci Změň svůj dech a začnou se dít věci Rostislav Václavek

Tato kniha je něco jako průvodce nebo rádce pro toho, kdo se rozhodne, že pouze prací na sobě se dá měnit život. Rosťa mě navedl na techniky jemného a redukovaného dechu, otužování a na citlivý přístup ke svému tělu a mysli. Pracuji na sobě již bezmála dva roky a v knize jsem našel mnoho dalších puzzlíků do celkové mozaiky zdraví, vitality a duševní pohody. Jednoduše uvedu vše, co se mi podařilo zmírnit a nebo zcela odstranit.
Po opravdu hodně dlouhých letech mě nebolí nohy, když ráno vstávám z postele. A to jen proto, že si každé ráno než vstanu 5 až 10 minut redukovaně a rytmicky dýchám do bránice.
Téměř 5 let jsem měl dlouhodobé potíže s trávením a opět jemný redukovaný rytmický dech do bránice mi pomohl plně a trvale tyto problémy odstranit aktivací vnitřní homeostáze.
Každý rok jsem několikrát prodělával nachlazení a často i záněty dutin. Rosťovo technika Noost, mi pomohla k tomu, že problémy s dutinami už nemám vůbec. Když už jsem nachlazen, jednak nachlazení není tak intenzivní a doba rekonvalescence se zkrátí na dva až tři dny. Pokud techniku aplikuji včas při prvních náznacích lehké bolesti v krku, nachlazení vůbec nepropukne.
Křečové žíly na nohách mám téměř neviditelné.
Otoky nohou a rukou už jsou také pryč.
Energetická rovnováha po celý den byla pro mě před pár lety nemyslitelné, dnes samozřejmostí.
Potíže s hemeroidy ustoupily o 70 %.
Je ovšem jisté, že pouze přečtení této knihy a poslech dýchánků, na které Rosťa odkazuje, nezmění nic. Jen práce na sobě a hledání vlastní cesty může pomoci najít zdraví, pohodu a rovnováhu, o kterou jsme přišli rychlým životním tempem a naučenými stereotypy.
Tato kniha je něco jako pohled do klíčové dírky na fascinující svět dechu a funkčnosti lidského těla. Je na každém z nás, jestli ty dveře otevře a vydá se za poznáním a začne makat.
Velmi bych ocenil ,že Rosťa nikomu nic nevnucuje, jen nabízí nové pohledy a souvislosti ve vnímání funkčnosti lidského těla, které mohou nastartovat samoléčebné schopnosti každému, kdo bude chtít.

07.04.2024 5 z 5