budejka budejka komentáře u knih

☰ menu

Poslední noc na Klikaté řece Poslední noc na Klikaté řece John Irving

Přestože je Irving jeden z mých nejoblíbenějších autorů, tohle se mi dočíst nepodařilo. Ač mám ráda podrobný popis postav a jejich přemýšlení, motivů apod., tohle nešlo, vzdala jsem před polovinou. Začátek dobrý, ale další děj a psaní o psaní mě opravdu nebavily...

07.04.2023 2 z 5


Úzkosti a jejich lidé Úzkosti a jejich lidé Fredrik Backman

Má první kniha od Backmana. Hlavně začátek pro mě byl dost trápení a způsob psaní mi pro mě nový, ale po chvilce tak jednotvárný. Pozitivem je, že chvílemi je kniha velmi hluboká i velmi humorná, to mi dodávalo to, abych knihu neodložila. Byla jsem zvědavá na rozuzlení zápletky. Některé postavy mi přišly velmi přitažené za vlasy.

10.07.2022 3 z 5


Tady byla Britt-Marie Tady byla Britt-Marie Fredrik Backman

Paráda! Postupně si musítě Britt-Marii prostě zamilovat, i když konec jsem jí přála jiný, než si zvolila. Čtivá kniha. Silná, hořkosladká, nešla číst najednou, chvílemi jsem si ji musela dávkovat. Za mě druhá od Backmana (Úzkosti a jejich lidé) a pro mě byla Britt-Marie určitě lepší.

10.07.2022 5 z 5


Veselí Veselí Radka Třeštíková

Mně se kniha moc líbila, nemohla jsem se od ní odtrhnout. Zasmála jsem se, ale i poplakala. Líbily se mi popsané pocity hlavní postavy, její uvědomování ohledně vztahů a její vývoj nebo přešlapování na místě. Realitě dle mého přidávalo, že to nebyla typická hrdinka, která má jen klady, ale prostě člověk, který dělá chyby.

10.07.2022 5 z 5


Přiznání taxikářů Přiznání taxikářů Jiří Němčík

Líbila se mi ta laskavost, se kterou se dívá na klienty. Hezký jazyk a vtip.

14.08.2020 2 z 5


Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Kdy bude konečně zase všechno takové, jaké to nikdy nebylo Joachim Meyerhoff

Už jen ten název je geniální a vzbuzoval ve mně touhu si knihu přečíst.
Pro mne velmi silná kniha, četla se téměř sama. Pouze asi ve dvou třetinách jsem měla dojem, jako bych čelta něco jiného... Moc se mi líbil jazyk, popisy postav, příběh i postavy mají v sobě něco irvingovského! Kniha čtenáře přivádí ke smíchu, ale i slzám.
Doporučuji!

26.03.2020 5 z 5